Vrouw werkt met coach tijdens CrossFit training in sportschool Zevenbergen

Werken met een Coach: Het Realiseren van Specifieke Doelen

Mensen die besluiten om met een coach aan de slag te gaan hebben vaak een specifiek doel voor ogen. Denk hierbij aan afvallen, fitter worden of lekkerder in je vel zitten. Ze hebben vaak al van alles geprobeerd op weg naar dit doel maar om één of andere reden wil het maar niet lukken. Of dit nu het missen van een stok achter de deur is, niet weten wat je moet doen om je doelen te behalen, het missen van motivatie. Of een combinatie van deze dingen.

Het Belang van een Aangepast Trainingsplan

Een coach helpt je bij het maken van een trainingsplan dat aansluit bij jouw wensen en doelen. Daarnaast zorgt een coach ervoor dat je jouw oefeningen veilig uitvoert en het beste uit jezelf naar voren haalt. Door je grenzen te verleggen verbeter je jezelf en behaal je jouw doelen. Het is echter wel belangrijk om te luisteren naar je coach die er is om jou te helpen en doet waarvoor jij hem hebt ingehuurd.

Overwinnen van Persoonlijke Uitdagingen met Coachingsondersteuning

Het is makkelijk om te zeggen dit kan ik niet of dit lukt niet. Maar een coach is er om je te helpen deze hobbels in de weg te overwinnen. Ook wanneer je iets verkeerd hebt aangeleerd is hij/zij daar om je te helpen dit weer af te leren. Het is vaak lastiger om iets af te leren dan goed aan te leren. Maar met een coach die volhoudt en jij die vastberaden bent om je doelen te bereiken, lukt dit ook gewoon. Het is wel zaak om je niet neer te leggen bij je staat op dat moment.

Grenzen Verleggen voor Persoonlijke Groei

Het is makkelijk om te zeggen dat jij nou eenmaal zo beweegt of dat het gewoon niet haalbaar is. Door jezelf uit te dagen en je grenzen op te zoeken boek je vooruitgang. Hoe klein dit soms ook is. Je coach is er om je jouw vooruitgang te laten zien en successen te vieren. Of dit nu je eerste pull-up is. Je eerste deadlift met gewicht of misschien wel een squat onder de 90 graden. Vier je mijlpalen dat zorgt voor extra motivatie. En zo blijft je honger naar meer.

Terug naar de Basis: Opbouwen van Kracht en Conditie

Soms is het nodig om een stapje terug te doen. Heb je een tijdje niet getraind? Dan kun je niet verwachten dat je nog steeds op het punt staat waar je bent gestopt. Heb je moeite met een oefening? Terug naar de basis gaan is zeker niet verkeerd. Misschien voelt het in je hoofd als falen maar dat is het zeker niet. Door een stapje terug te doen en misschien minder gewicht te pakken of een oefening aan te passen bouw je extra kracht en/of conditie op, om daarna een extra grote stap voorwaarts te doen. Jouw coach is er om je daarbij te helpen en ervoor te zorgen dat je door dit stapje terug eigenlijk sneller resultaat boekt.

Gewrichtsgezondheid en Gewrichtsbereik

Bij CrossFit worden bepaalde standaarden gehanteerd. Zo is het de bedoeling dat je diep genoeg zakt bij een squat (onder de 90 graden). Je armen helemaal uitstrekt bij een shoulder press. Je kin boven de stang trekt bij een pull-up. En nog heel veel meer. Deze standaarden zijn er om ervoor te zorgen dat jij je volledige gewrichtsbereik gebruikt. Hierdoor houd je jouw gewrichten soepel en gezond. De meeste mensen zitten veel en gebruiken steeds minder van hun gewrichtsbereik en raken dit kwijt. Als ik wel eens aan mensen vraag om hun armen boven hun hoofd te doen hebben ze daar de grootste moeite mee. Een coach helpt je om dit gewrichtsbereik te benutten en te behouden. Dit zorgt voor een hogere kwaliteit van leven ook op latere leeftijd.

Het Belang van Coachingsadvies voor jouw Prestaties

Wanneer een coach er dus op hamert dat je dieper moet zakken bij een squat, je armen verder moet uitdrukken bij een press of je kin boven de stang moet trekken bij een pull-up. Dan doet hij/zij dit niet om je te pesten. Hij/zij weet wat de voordelen zijn van het trainen van je volledige gewrichtsbereik. En hij/zij wil dat jij daar de voordelen van plukt.

Samenwerking met Je Coach voor jouw Doelen

Misschien herken je jezelf wel in dit verhaal. Iedereen heeft wel eens het idee dat de coach niet zo moet zeuren. Maar hij/zij heeft de beste bedoelingen en jij hebt hem/haar ingehuurd om jouw doelen te bereiken. Jullie hebben beide hetzelfde doel voor ogen en zijn samen keihard aan het werk om dit ook te bereiken. Laat je coach dus niet hangen en verleg je grenzen. Het lijkt misschien soms op zeuren maar het is echt voor jezelf. Dus zet misschien voor je gevoel een stapje terug of pusht jezelf om net wat dieper te zakken. Dit helpt echt om nog sneller vooruitgang te boeken.

Start je Fitnessreis met Coaching

Werk je nog niet met een coach maar zou jij graag je doelen sneller willen bereiken? Stuur me dan gewoon een mail of klik op de knop hieronder en dan gaan we samen aan de slag.

Groetjes,

Bart

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake