Een CrossFit les box jumps in sportschool Zevenbergen

Een les bij Better Through Movement

Regelmatig krijg ik van mensen te horen die net bij ons zijn gestart of willen starten hoe een les bij ons eruit ziet. Wij worden vaak niet als een reguliere sportschool gezien dus is er ook het idee dat de lessen anders zijn opgebouwd. Ik verwacht niet dat een les qua opbouw echt wezenlijk anders is. Maar het is natuurlijk altijd leuk om te lezen hoe wij dit doen.

Lesopbouw bij Better Through Movement

De lessen bij Better Through Movement starten altijd precies op tijd. Zorg dus zeker dat je op tijd bent. Bij de start van de les neemt de trainer het programma van de les door. Zo weet jij als deelnemer precies wat er op de planning staat en wat je kunt verwachten.

Warming-up

Na het doornemen van de agenda is het tijd voor de warming up. De coach legt uit welke oefeningen op het programma staan en hoe deze moeten worden uitgevoerd. We doen een warming up om ervoor te zorgen dat je lichaam klaar is om aan de slag te gaan. Dit doen we door oefeningen die je helpen soepeler te worden en waarbij je hartslag omhoog gaat. Dit onderdeel duurt vaak tussen de 6 en de 10 minuten. De lengte is afhankelijk van de inhoud van de rest van de les.

Techniektraining

Na de warming up gaan we vaak aan de slag met een techniekonderdeel. CrossFit is een technische sport en dus is het altijd goed om aan een bepaalde oefening te werken en zo je vaardigheid te verbeteren. Zo beweeg je efficiënter tijdens de workout en kun je jouw scores verbeteren. Om hierbij te helpen nemen we eerst de techniek samen met de trainer door. Daarna ga je zelf aan de slag. Ook dan is de coach er om je te helpen de beweging goed en veilig uit te voeren. Bij dit onderdeel wordt ook vaak aan je kracht gewerkt. Want met meer kracht kun je de workouts ook sneller of met meer gewicht uitvoeren. Afhankelijk van de workout duurt dit onderdeel tussen de 5 en de 25 minuten.

De Workout van de Dag (WOD)

Na afloop van het techniekgedeelte is het tijd om terug naar het bord te gaan. De coach legt uit wat de WOD (workout of the day) is, hoe de technieken moeten worden uitgevoerd, hoe de workout moet voelen en wat de eindtijd of het aantal rondes is waar je op moet mikken. Je krijgt dus een specifieke opdracht mee voor de workout van die dag. Sommige workouts zijn namelijk kort en moeten dus snel worden afgewerkt. Andere zijn langer en vragen om een wat lagere intensiteit. Zo bouw jij een goede conditie op voor korte sprints en duurtrainingen. Een coach helpt je om oefeningen eventueel aan te passen aan jouw niveau. Dit kan zijn door het gewicht te verlagen, herhalingen aan te passen of een oefening aan te passen. Daarnaast wordt je tijdens de WOD gecoacht om oefeningen juist en veilig uit te voeren. De workouts kunnen 5 tot 45 minuten duren en het is dus ook weer afhankelijk van wat er op het programma staat.

Cooling Down en Afsluiting

Wanneer de workout is afgelopen en jij weer wat op adem bent gekomen is het tijd voor de cooling down. Tijdens dit onderdeel werken we aan jou flexibiliteit en zorgen we ervoor dat je hartslag weer wat naar beneden gaat. Daarna sluiten we de les af door aan te stippen wat goed is gegaan tijdens de trainingen. Zo sluiten we altijd af met een positieve noot. De les stopt altijd na een uurtje en dan stap jij moe maar voldaan weer de deur uit. Dichter bij je doelen en lekkerder in je vel. Want dat is wat telt.

Bij Better Through Movement ben je in goede handen

Nu weet je hoe een gemiddelde training bij Better Through Movement eruit ziet. Je hoeft dus zelf niet te bedenken wat je moet gaan doen om dichter bij je doelen te komen. Elke dag is anders maar altijd leuk en gezellig. De coaches zijn er om jou te helpen om veilig te bewegen en het beste uit jezelf te halen. Als jij het naar je zin hebt gehad, dichter bij je doelen ben en lekker hebt bewogen dan zijn wij tevreden.

Zien wij je snel?

Groetjes,

Bart

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake