Wanneer je jouw sportieve doelen wilt bereiken is het belangrijk om gemotiveerd te blijven en vooral te blijven bewegen. Regelmatig kom ik mensen tegen die al een aantal keer zijn gestart bij een sportschool maar nooit echt resultaat hebben geboekt. Vaak zijn ze al een tijdje sponsor maar weten gewoonweg niet wat ze moeten doen en hebben het idee dat het niemand het iets uitmaakt of ze wel of niet komen trainen. Het is vaak hetzelfde verhaal wat ik hoor.
Het Begin: De Eerste Keer Naar De Sportschool
Je gaat voor de eerste keer naar de sportschool. De mensen daar zijn blij dat je er bent. Je inschrijving wordt geregeld. Je legt jezelf één jaar vast. Want je bent gemotiveerd en denkt nu gaat het ECHT lukken. Een trainer loopt mee en doet een rondje door de sportschool. Je krijgt wat uitleg over de toestellen, hoe ze te gebruiken en misschien legt hij/zij ook nog iets uit over de groepslessen. Na deze eerste kennismaking mag je zelf aan de slag. Je bent super gemotiveerd.
Afnemende Motivatie en Desillusie
Je gaat vol goede moed de eerste keer sporten. Je gaat op de fiets en de loopband. Dit is bekend en dus doe je lekker je ding. De tweede les probeer je ook het stepsapparaat. Hier kun je weinig aan verkeerd doen denk je dus dit gaat ook goed. De 3e training, die sla je even over. Je bent moe van je werk en je hebt geen zin. Niemand die je mist. De 4e training wil je eens wat toestellen proberen. Je hebt de fiets en de loopband wel gezien. Maar hoe werkt dat apparaat ook alweer. Doe ik het goed? De trainers kun je het niet vragen die zijn druk bezig met hun telefoon of staan te kletsen. Ze kijken niet naar je om. Je motivatie wordt al wat minder. De 5e training heb je geen zin dus je blijft thuis. De 6e training weet je niet wat je moet doen en gaat dus maar weer fietsen. Dit is saai. De 7e training heb je geen zin. De 8e training ook niet. Wat moet ik daar gaan doen? Tot je uiteindelijk gedesillusioneerd helemaal niet meer gaat sporten en je doelen dus weer in de ijskast zet.
De Sleutel Tot Succesvol Sporten
Het is eigenlijk steeds hetzelfde wat ik hoor en dat is jammer. Sporten zou moeten bijdragen bij het behalen van je doelen en kan zeker motiverend werken. Het is vooral belangrijk om een vast ritme in je trainingen te hebben om zo jouw doelen te behalen en een impact te hebben op je levensstijl. Het is dus belangrijk dat je een routine krijgt en dus gemotiveerd blijft sporten. Plan je trainingen in en zorg dat je weet wat je wil gaan doen en hoe je dit wil gaan doen. Alleen zo houd je de motivatie vast. Voer oefeningen uit die je dichter bij je doelen brengen. Krachttraining is altijd een onderdeel van je trainingsschema. Alleen zo behoud je spiermassa en/of bouw je spiermassa op om lang zelfstandig te kunnen leven.
Hulp en Motivatie van een Trainer
Heb je geen zin om jezelf te verdiepen in wat je moet doen voor het behalen van je doelen? Schakel dan een trainer in die echt interesse heeft in jouw resultaat en voor je klaarstaat. Zo heb jij een stok achter de deur en wordt je gemist als je een tijdje niet traint. Daarnaast helpt een trainer om je sneller stappen te zetten. Zo blijf je meer gemotiveerd en is sporten een feestje.
Het Belang van Doorzettingsvermogen en Betrokkenheid
Bij Better Through Movement helpen we al 8 jaar lang mensen bij het behalen van hun doelen. Gemiddeld zijn mensen ruim 3 jaar lid bij ons. Dit zorgt ervoor dat we echt een impact hebben op hun leven en kunnen we echt helpen om resultaat te boeken. Daarnaast trainen de meeste mensen 3 tot 4 keer per week bij ons. 1 x in de twee weken is te weinig om blijvend resultaat te boeken en gemotiveerd te blijven. Daarnaast wordt zo sporten nooit een echt onderdeel van je leven en blijft het meer om toevalstreffers gaan. Bij ons wordt je ook echt gemist. Alle trainers kennen je bij naam en weten wat er speelt in je leven. Wij zijn betrokken en willen dat je succes boekt.
Wil jij dus succes boeken? Ga aan de slag met een trainer die om je geeft en zo zijn je sportieve doelen veel sneller binnen handbereik en blijf je gemotiveerd en dat is waar jij het voor doet.
Groetjes,
Bart