Een korte introductie van het Better Through Movement team

Ontmoet de fitness experts die klaarstaan om je te helpen bij het behalen van jouw sportieve doelen

Ga nu van start!
Bart Matheeuwissen owner of Better Through Movement
De oprichter

Bart Matheeuwissen

Al vanaf jonge leeftijd ben ik sportief geweest. Eerst judo. Daarna voetbal en op 12 jarige leeftijd voetbal ingeruild voor kickboksen. Rond mijn 16e wilde ik zoals veel jongens van die leeftijd “breed” worden en ben ik gestart met fitness. 3 tot 4 keer per week was ik in de sportschool te vinden. Ook volgde ik volop de broscience van “gainen en cutten”. Het gainen (aankomen) ging mij goed af en heel snel stond een gewicht van 90 kilo op de weegschaal. Het cutten (droogtrainen) ging mij minder goed af en dus besloot ik elke zomer weer dat volgend jaar mijn jaar zou worden. Een oud judotrainer kwam in 2011 terug uit de VS en had daar een manier van trainen leren kennen genaamd CrossFit. Hij was super enthousiast en zei dat ik het ook eens moest proberen. Het heeft uiteindelijk tot juni 2012 geduurd voordat ik echt serieus de stap heb gezet om met deze sport aan de slag te gaan. Jarenlang heb ik samen met een trainingsmaatje de workouts van crossfit.com gevolgd. Totdat in Breda de eerste CrossFit box hier in de buurt werd geopend. Ik heb me meteen aangemeld en boekte vrijwel meteen meer vooruitgang. Het belang van een coach werd mij meteen duidelijk. Door de coaching leerde ik beter bewegen en ook behaalde ik een hogere intensiteit in de workouts omdat het materiaal en de zaal specifiek voor deze sport waren ingericht. Na ongeveer 1 jaar kwam ik zonder werk te zitten en besloot ik dat Zevenbergen ook kennis moest maken met deze trainingsmethode die mij zoveel heeft gebracht. In de periode dat ik voor mezelf trainde heb ik me helemaal ondergedompeld in de CrossFit materie dus de kennis was zeker aanwezig. Ik ben toen opzoek gegaan naar een geschikte locatie. Dit bleek lastiger dan gedacht en had behoorlijk wat voeten in aarde. Maar gelukkig is dit uiteindelijk toch gelukt en zijn we aan de Prins Hendrikstraat terecht gekomen. Van daaruit heb ik CrossFit in Zevenbergen op de kaart gezet. CrossFit geeft me nog steeds veel voldoening en ik ben blij dat ik echt van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken. Uiteraard was dit nooit gelukt zonder mijn leden. Dus daar ben ik ze ook zeker dankbaar voor. Daarnaast is achter de schermen mijn vrouw Cynthia ook altijd druk in de weer met Better Through Movement. Ik hoop zeker dat jullie door mijn verhaal geïnspireerd zijn geraakt. Ik verwacht in ieder geval dat mijn verhaal heeft laten zien wat mijn basis is geweest om te starten. Ook wanneer je conditie wat minder is kun je starten. De trainers van Better Through Movement passen met liefde en plezier de oefeningen aan zodat ook jij een lekkere training hebt.

Onze coaches

Cynthia Matheeuwissen coach at Better Through Movement

Cynthia Matheeuwissen

CrossFit trainster, Zwangerschapstrainster en BNG geregistreerd voedingsdeskundige Cynthia helpt mensen hun voedingspatroon op orde te krijgen door middel van voedingscoaching. Daarnaast helpt ze dames die zwanger zijn of net terugkomen van een zwangerschap op een veilige en verantwoorde manier het sporten weer op te pakken.

Loretta Derks coach at Better Through Movement

Loretta Derks

CrossFit trainster en Client Succes Manager Loretta geeft samen met Ariette de meeste groepslessen in de week. Daarnaast zorgt ze ervoor dat iedereen een fantastische ervaring heeft bij Better Through Movement in de rol van Client Succes Manager. Ontvang je een kaartje of een andere attentie? Grote kans dat Loretta aan je heeft gedacht!

Coach Ariette aan het roeien in sportschool Zevenbergen

Ariette van Vliet

CrossFit trainster, CrossFit Kids en Teens trainster Ariette is hoofdtrainster en verantwoordelijk voor de programmering. Daarnaast verzorgt ze in de ochtenduren de trainingen. Ariette helpt iedereen graag om zijn/haar grenzen te verleggen. Ook de Kids en Teens helpt ze graag om fit en gezond te worden.

Britt Elfring coach at Better Through Movement

Britt Elfring

CrossFit trainster en zwangerschapstrainster Britt is al geruime tijd actief als CrossFit trainster en kan je helpen je grenzen te verleggen. Ze is altijd vrolijk en super enthousiast om mensen te helpen het beste uit zichzelf te halen. Ook kun je voor zwangerschap gerelateerde vragen bij Britt terecht.

Arthur Scheffer coach at Better Through Movement

Arthur Scheffer

CrossFit Trainer Arthur is een echte CrossFit freak. Zelfs in zijn vrije tijd is hij met CrossFit bezig in zijn eigen homegym. Op zaterdag staat Arthur met enorm enthousiasme voor de groep om je verder op weg te helpen naar je sportieve doelen.

Tycho maakt een deadlift tijdens CrossFit training in sportschool Zevenbergen

Tycho Timmer

CrossFit Trainer Tycho traint al sinds zijn 15e bij Better Through Movement en heeft in al die jaren enorm veel stappen gezet. Hij heeft zich opgewerkt van stagiair naar CrossFit maar blijft voor ons de jeugdige kracht bij onze sportschool. Op maandagavond staat hij voor je klaar om je te helpen sterker en fitter te worden.

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en samen kunnen bepalen hoe we het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake