Dames springen samen op een box tijdens CrossFit sportles in sportschool Zevenbergen

5 Redenen Waarom Samen Sporten Met Vrienden of Vriendinnen Geweldig Is

Sporten. Een woord dat er bij sommige voor zorgt dat ze ‘s nachts badend in het zweet wakker worden, terwijl anderen er dol op zijn. Maar laten we eerlijk zijn, wat is er nu beter dan samen sporten met vrienden of vriendinnen? Nou, ik denk dat je wel een paar dingen op kunt noemen. Maar we gaan er even vanuit dat dat niet zo is. Want sporten is gezond en belangrijk om jezelf goed te voelen! Dus laten we kijken waarom het eigenlijk zo geweldig is om samen te sporten.

1. Als je valt, kun je samen lachen

Een van de grootste voordelen van samen sporten met vrienden of vriendinnen is dat als je een keer op je gezicht gaat, letterlijk of figuurlijk (wat vroeg of laat zal gebeuren), je vrienden/vriendinnen er zijn om je uit te lachen! En daarna op te rapen. Niets werkt zo therapeutisch als samen lachen na een pijnlijke valpartij.

2. Samen afzien versterkt de vriendschap

Niets maakt een vriendschap hechter dan samen afzien. Wanneer je die extra push-up doet of net wat meer gewicht pakt en je denkt dat je het niet meer aankunt, staan je vrienden/vriendinnen daar om je aan te moedigen. Het delen van deze pijn maakt dat wat je hebt bereikt juist extra lekker is.

3. Je kunt lastige dingen met iemand delen.

Wanneer je start met sporten zijn er altijd technieken of oefeningen die lastig zijn. Als je samen met vrienden/vriendinnen sport, komen jullie tijdens deze reis dezelfde lastige dingen tegen. Samen deze dingen bespreken zorgt ervoor dat je er niet alleen voor staat en laat je inzien dat je echt niet de enige bent die het moeilijk heeft.

4. Extra motivatie

Samen sporten zorgt voor extra motivatie. Natuurlijk wil je niet onderdoen voor je vrienden/vriendinnen. Dus dat zorgt ervoor dat je net dat stapje extra zet. Daarnaast helpen je vrienden je als een extra steuntje in de rug. Iedereen wil namelijk dat jij succes boekt. Daar ben je tenslotte vrienden voor.

5. Het gaat niet alleen om sporten

Samen sporten met vrienden draait niet alleen om de lichamelijke activiteit, het gaat ook om het samen zijn. Gezelligheid tijdens het trainen en samen werken aan jullie gezondheid zorgt voor extra binding. Zo heb je altijd iets om samen over te praten en kun je ook nog jullie scores vergelijken.

Kortom, samen sporten met vrienden is fantastisch. Je raakt meer gemotiveerd, verlegd je grenzen en doet iets samen. Dus trek die sportschoenen aan, roep je vrienden bij elkaar en maak je klaar om samen te sporten. Het kan zwaar zijn, het kan moeilijk zijn, maar bovenal is het een geweldige manier om samen plezier te hebben!

Met wie zou jij graag een workout doen? Laat het achter in de comments!

Groetjes,

Bart
p.s. Het is nu mogelijk om samen met je vrienden, vriendinnen, man, vrouw, buurman of kennis van start te gaan (maximaal 4 personen). Wil je samen aan de slag? Plan dan een Intake via de knop hieronder en we gaan ervoor!

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake