Ariette-CrossFit-coach-bij Better Through Movement

Mijn reis van sportmotivatie en trainer bij Better Through Movement

Het eerste contact

Op 7 maart had ik het eerste Whatsapp contact met Bart met de vraag of hij nog trainers nodig had, omdat ik geïnteresseerd was om training te gaan geven. Kort daarop op 12 maart hebben wij onze eerste kennismaking gehad.

Een Nieuw Begin in Bergen op Zoom

Ik was net verhuisd naar Bergen op Zoom en ik miste de CrossFit wereld. Zelf trainde ik voorheen bij CrossFit Nieuwendijk waar mijn zusje en broertje nog steeds sporten. Mijn broertje die heeft inmiddels ook zijn CrossFit Trainer Level 1 behaald.

Twijfels, Zelfreflectie en Persoonlijke Strijd

Na ons eerste contact zo enorm enthousiast als ik was, kwamen er bij mij toch twijfels. Die twijfels waar ze vandaan kwamen was doordat ik bij een recente workout met deadlifts bij de CrossFit mezelf heb geblesseerd. Daarop volgend ben ik in een put geraakt o.a. door de deadlifts en persoonlijk redenen waardoor trainen weinig tot niks was. Mijn hobby was en is sporten, maar op dat moment was het alleen mensen zelf laten sporten. Het confronteerde mij bij Better Through Movement dat iedere trainer trainde en ik dacht dat iedereen ontzettend fit was. Mijn gedachtenspinsel was daarop, ik kan dit niet en mijn rooster laat het niet toe. En hierop was het in eerste instantie afketst.

Een Nieuwe Kans

Gedurende de tijd bleef Better Through Movement in mijn hoofd zitten waarop ik vervolgens ook de vacature voorbij zag komen en ik voor het eerst dacht en toe kon geven aan mezelf ‘ik heb een fout gemaakt’. Eind april/begin mei heb ik dan ook opnieuw contact gezocht of Bart nog iemand nodig had en dat had hij gelukkig.

Passie Hervonden

Eind mei ben ik mijn eerste CrossFit lessen gaan geven, en tot op de dag van vandaag heb ik daar nog steeds geen spijt van! Mijn motivatie tot zelf trainen ging stap voor stapje steeds beter, mijn rug gaat steeds beter maar ook dit kent nog soms zijn ups en downs. Maar aan het eind probeer ik altijd te gaan sporten, dan soms in een aangepaste vorm.

Om de drempel weer over te gaan om te gaan trainen, dit was enorm moeilijk. Het feit dat ik de drempel weer over ben gegaan door mijn rug en persoonlijke redenen dat is waar ik nog steeds trots op ben.

Teruggevonden Motivatie

Door onder andere een bericht van social media heb ik mijn motivatie weer terug gevonden en het bericht was als volgt:

Heb jij al een plan voor deze week gemaakt? Bekijk niet aan het eind van de dag of je tijd hebt om iets te doen! Of misschien zin hebt. Wanneer je tijd inruimt heb je tijd gereserveerd en is het gewoon iets dat je doet. Maak ook een afspraak met jezelf en houd je hieraan. Hoe vaker je dit doet, hoe makkelijker het wordt. Zo train je jouw volharding en zet je steeds de juiste stappen naar jouw doelen. Of dit nu op sportief gebied is, gezonder eten of een boek lezen. Het maakt niet uit waar je het voor inzet. Dit werkt elke keer weer.

Overwinnen van Obstakels, Doe Jij Met Mij Mee?

Ben jij nu ook je motivatie kwijt, heb jij ook een blessure waardoor je in een put bent geraakt? Probeer net als mij over deze drempel te stappen en plan vandaag nog je intake gesprek in via de knop hieronder. Zie ik jou snel in de sportschool?

Groetjes,

Ariette

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake