Mensen op podium met gewonnen prijs CrossFit sportschool Zevenbergen

4 redenen waarom jij CrossFit zou moeten doen bij Better Through Movement

Wanneer we aan CrossFit denken, denken je al snel aan gespierde atleten en zware trainingen. Maar CrossFit is meer dan in de weer zijn met zware gewichten en gespierde atleten. In deze blog nemen we je mee in de CrossFit wereld om je te laten zien dat CrossFit voor iedereen is en niet alleen voor doorgewinterde atleten!

Wat is CrossFit?

CrossFit is een trainingsmethode die draait om gevarieerde oefeningen en een hoge intensiteit waarbij de oefeningen gebaseerd zijn op natuurlijke bewegingen uit het dagelijks leven. Denk aan: tillen, rennen, springen en klimmen.

CrossFit is voor iedereen!

De meest voorkomende fout over CrossFit is dat het alleen geschikt is voor mensen die al gespierd en super fit zijn, maar dat is niet het geval.
CrossFit is voor iedereen! Bij CrossFit kan de intensiteit en het gewicht van de oefening aangepast worden op jouw niveau, dit maakt dat het geschikt is voor iedereen!

De voordelen van CrossFit

  1. Algehele fitheid: CrossFit verbetert je algehele fitheid door je kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en conditie te vergroten. Je traint je hele lichaam.
  2. Balans: CrossFit is een effectieve manier om calorieën te verbranden en spiermassa op te bouwen.
  3. Community: CrossFit-gemeenschappen zijn hecht en ondersteunend en zeker bij Better Through Movement. Je zult niet alleen fysiek sterker worden, maar ook deel uitmaken van een gemeenschap die je aanmoedigt en motiveert.
  4. Uitdaging: De variatie in de workouts betekent dat je nooit verveeld raakt. Elke dag is anders en dit houdt de training spannend en leuk.

Hoe vaak moet je trainen voor resultaat?

Hoe vaak je moet trainen is per persoon verschillend, dat hangt af van je doelen en je fysieke conditie. Over het algemeen bevelen wij aan om ten minste drie tot vijf keer per week te trainen om resultaten te zien. Dit geeft je lichaam voldoende tijd om tussen de trainingen te kunnen herstellen. Daarbij is het ook belangrijk om te luisteren naar je lichaam en voldoende rustdagen in te plannen om blessures te voorkomen.

Ongeacht jouw huidige niveau kan je dus gewoon CrossFitten, dus waar wacht je nog op?
Overweeg CrossFit bij Better Through Movement en ontdek hoe het jouw leven kan veranderen.

Groetjes,

Ariette

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake