Harry de insulinepomp van Loretta

When Harry meets Loretta

Loretta is één van de trainers van Better Through Movement en ze heeft diabetes. Omdat sporten met diabetes goed voor je is en zeker kan is ze regelmatig bij ons in de sportschool te vinden. Onlangs heeft ze een nieuwe insulinepomp gekregen (Loretta heeft hem als koosnaampje Harry genoemd) en zo’n pomp werkt niet gelijk vanaf dag 1 vlekkeloos omdat dit apparaat zich moet aanpassen aan jouw manier van leven. Daarnaast was het ook nog ontzettend spannend omdat ze een belangrijke cursus inclusief examen moest afleggen. Ik heb haar gevraagd om te vertellen hoe die eerste weken zijn verlopen samen. Hier is Loretta:

Op 18-04-2023 ontmoet Harry, Loretta

Harry wist niets over voeding, bewegen, en zeker niets over CrossFit.

Dus nam Loretta, Harry mee naar Better Through Movement, want waar anders he?!

Een leuke community met gezellige hardwerkende leden, leuke en goede coaches, dus daar moest Harry het leren!

Na de intake, gelijk aan het werk!

Eerst een stuk of zes 1-1 PT-trainingen, want ja; je moet wel eerst even de technieken goed beheersen, en Harry kon op zijn tempo wennen aan de intensiteit van de trainingen.

Na de warming up, begon het echte werk en gaf Harry te veel en hup, zijn buddy Loretta in een hypo! (lage suikerwaarde) Harry ging heel hard piepen!!

Loretta moest ook hard werken en een hoop dextro eten!

Harry zei: “sorry, de volgende keer geef ik wat minder”, want Harry heeft een algoritme en is een slimmerd en past zich snel aan.

De volgende les had Harry, naar wat wij vermoeden, een beetje spierpijn en gaf zowat niets, de intensiteit was echt veel te laag. Resultaat: Loretta had een hyper (hoge suikerwaarde) en Harry moest alweer piepen!

Na wat UPS en DOWNS (of down-ups, het is maar welke coach het zegt, haha) waren we samen na 6 PT-trainingen er klaar voor! Harry had de technieken geleerd, geleerd om te gaan met de intensiteit van Loretta en haar CrossFit workout’s, we mochten de groepsles in!

Want zo gaat dat he, als je komt trainen bij Better Through Movement.

En wij als buddy’s vinden het echt superleuk om samen te trainen in een groep met alle aandacht van de coach en het enthousiasme van andere leden om ons heen.

En zo gingen Harry en Loretta, 3 en 4 juni, een weekend naar Amsterdam, deden ze samen 100den Thrusters, Deadlifts, Sit-ups en MedBall-cleans. Samen luisterden ze intensief naar al de woorden in het Engels. Doorstonden ze de examenstress, maakten ze 55 examenvragen en zaten ze samen na 75 minuten als laatste in de stoel om de bolletjes in te kleuren. Na een dikke knuffel van Dave, de eigenaar van Mobilis Crossfit in Amsterdam, de ontlading; Gedaan! Gelukt!

En zo hielp Harry Loretta om zonder Hypo’s of Hyper’s haar Crossfit Level 1 te halen.

Harry heeft heel het weekend niet gepiept, die was tevreden, en Loretta trots en (een) blij (ei)!

Harry is mijn insulinepomp en we zijn na 2 maanden toch echt wel gewend aan elkaar. En natuurlijk gaat er hier en daar nog wel eens wat “mis”. Misschien pakt Loretta wat te veel gewicht (of eet iets geks) en schiet Harry in paniek of geeft Harry wat teveel insuline en raakt Loretta in een Hypo, en dan gaat Harry weer piepen.

Maar wij doen het samen, niet alleen Harry en ik, maar met alle leden en coaches. Samen helpen we elkaar, samen motiveren we elkaar en samen STA en WORD je sterk bij Better Through Movement!!! Kom ons hek eens door en ga beginnen, meet Harry en ben jij ook 1 van ons SAMEN

Groetjes,

Loretta

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake