Kind doet training samen met ouder bij CrossFit sportschool Zevenbergen

Een blauwe plek is niet erg

Beperkingen van beschermende opvoeding: Angst om vies te worden en fouten

Tegenwoordig worden kinderen steeds meer beschermd opgevoed. Kinderen mogen niet vies worden, mogen geen fouten maken of spelen eigenlijk gewoonweg niet buiten. Maar een blauwe plek is niet erg. Laat kinderen hun grenzen opzoeken en soms tot op zekere hoogte ook overheen gaan. Dat zijn de leermomenten en wordt een kind zelfverzekerder van.

Helikopterouders: Overmatig toezicht en belemmering van ontwikkeling

Je ziet steeds vaker ouders die de hele dag achter hun kind aanlopen. Kijk uit, pas op of misschien zelfs alle mogelijke taakjes uit handen nemen. Deze helikopterouders willen natuurlijk het beste voor hun kind maar belemmeren wel de ontwikkeling door deze manier van opvoeden.

Fouten maken en grenzen verleggen: Belangrijke leermomenten voor kinderen

Het is voor een kind echt niet erg om fouten te maken en misschien letterlijk of figuurlijk de neus te stoten. Door dingen zelf te doen leert een kind. Daarnaast ontwikkel je een bepaalde zelfredzaamheid. Wanneer altijd alles wordt opgelost of wordt gezegd let daar op dan leert een kind eigenlijk niet om gevaren te herkennen, in te schatten en oplossingen te bedenken. Dit remt de assertiviteit en zorgt dus ook op latere leeftijd voor problemen. Wanneer een kind meer vrij wordt gelaten en oplossingen bedenkt krijgt een kind zelfvertrouwen omdat hij/zij weet: “hé, ik kan dit!”

Zelfredzaamheid en assertiviteit: Het belang van risico’s en oplossingen

Bij sporten zoeken we ook vaak de grens op. Natuurlijk op een veilige manier. Maar wanneer je niet de grenzen opzoekt en er overheen gaat “leert” je lichaam niet dat het sterker en weerbaarder kan zijn voor ziektes. Daarnaast leer je jezelf dat jij dit kunt! Zo verleg je jouw grenzen en daag je jezelf uit.

CrossFit-training voor zelfvertrouwen en vooruitgang

Door onze CrossFit Kids, Teens maar ook volwassenentrainingen zorgen we ervoor dat grenzen worden verlegd en mensen vooruitgang boeken. Ook worden deelnemers zelfverzekerder. Ze zien namelijk dat ze sterker, flexibeler en fitter zijn dan ze misschien hadden gedacht.

Het leermoment van blauwe plekken: Kinderen en hun ontwikkeling

Een blauwe plek is niet erg. Je leert er alleen maar van. Dus laat je kind zijn/haar grenzen verkennen. Dit is beter voor de ontwikkeling en plukt hij/zij ook op latere leeftijd nog de vruchten van.

Groetjes,

Bart

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake
Deze website en/of de third-party tools verwerken persoonlijke data.
Je kunt je uitschrijven via de volgende link Uitschrijven