Loretta doet aan krachttraining boven de 50 bij CrossFit sportschool in Zevenbergen

CrossFit boven de magische 50.

Bij Better Through Movement trainen een hoop mensen boven de 40 maar ook zeker boven de 50. Vaak denken mensen dat ze na hun 30e hun piek hebben gehad en het trainen van kracht of zelfs afvallen een hopeloos verhaal is. Ik vroeg aan Loretta hoe zij dit ervaart bij onze trainingen. Hier is Loretta:

Feit of Fabel

Ik hoorde iemand zeggen, boven je 50ste heeft het helemaal geen zin om nog met gewichten te trainen, je bouwt toch geen spiermassa meer op. Is deze stelling een Feit of een Fabel?

Snel resultaat

Ik zelf ben begonnen op mijn 49ste bij Better Through Movement. Ik deed al veel aan aerobics-trainingen maar dus niet vaak met (wat zwaarder) gewicht. Met mijn uithoudingsvermogen zat ik wel redelijk oké, maar ik wilde graag wat spierkracht opbouwen. En met de CrossFit trainingen merkte ik al heel erg snel resultaat, heeeeel erg snel:

Ik werd/word echt sterker! Zat ook snel beter in mijn vel.

Voordelen van krachttraining

Gemakkelijk met een zware wasmand de trap op, en ook de lei-lindes in de voortuin kon ik snoeien, ook boven mijn hoofd! En laatst liep ik een 15 km run, zonder daar specifiek voor te trainen. Lang staan op een festival of feestje is ook geen probleem, terwijl ik andere om me heen hoor over pijnlijke benen van het lange staan. Zo ook zonder zere bovenbenen van een berg af skiën. Sjouwen met een zware koffer in de trein en daarna nog met de koffer een paar km lopen naar het Hotel; geen probleem. Door de trainingen bij Better Through Movement kan ik dit allemaal!! Wel train ik altijd 3 tot 4x per week. Sla niet over en volg de trainingen zoals ze zijn bedoeld. (Door te proberen om met het juiste gewicht-, en in de bedoelde hartslagzone te trainen)

Meten is weten

Ik kan dan wel voelen dat ik beter in mijn vel zit en merken dat ik sterker ben, maar ik, als diabeet, ben van METEN is WETEN!! Daarom krijg je bij BTM ook elke 3 maanden een check-in, d.m.v. van InBody worden er metingen gedaan, waaronder je spier- en vetmassa. Wat blijkt uit mijn 1ste en laatste meting 6.5kg Vet MINDER en 6.2 kg Spieren MEER. Dat kan een gewone weegschaal dus niet zien en zo lijkt het alsof er niets gebeurt, en er geen resultaat is, maar er is dus van alles gebeurt in dat 50 (+) lijf!!

Conclusie

Terug naar onze stelling:

“Boven je 50ste heeft het helemaal geen zin om nog met gewichten te trainen, je bouwt toch geen spiermassa meer op” is dus duidelijk een Fabel!

Ook jij kan boven je 50st nog sterker worden en beter in je vel zitten!

(boven de 20,30,40 of 60 ook trouwens)

Groetjes,

Loretta

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake