Man traint met gewichtsvest bij CrossFit sportschool Zevenbergen

Het behouden van routines tijdens drukke tijden: een uitdaging

Onze nieuwe woning: een bron van hectiek

Degene die mij persoonlijk kent weet waarschijnlijk dat Cynthia en ik net een nieuw huis hebben en we druk bezig zijn met behangen, keuken zetten, verven etc. Het is dus echt alle hens aan dek op dit moment. Wat het lastig maakt met deze krappe deadlines en druk gevulde dagen is om vast te houden aan routines.

Verstoring van vaste routines

Voordat we de sleutel kregen trainde ik 5-6 x per week. Voor ik naar bed ging las ik elke dag minimaal 10 bladzijdes van een boek, schreef ik 3 dingen op die goed waren gegaan voor die dag en dingen die ik verwacht dat goed zouden gaan de dag en tot slot deed ik mijn ademhalingsoefeningen voor ik ging slapen. Met deze routine startte ik altijd rond 22:00. Maar sinds ik dus de sleutel heb loopt alles net wat anders.

Aanpassingen in trainingsschema en bedtijden

Het inplannen van trainingen is minder geworden omdat de prioriteit ergens anders ligt. Naar bed gaan op een christelijke tijd is ook lastiger omdat de werkzaamheden voor BTM ook niet stil liggen gelukkig.

Het belang van plannen en ontspanning

Het is in deze drukke tijd dus gewoon lastiger om me aan een vaste routine te houden. Maar als ik het ingepast krijg op een dag dan probeer ik het direct aan te pakken. Het is dus wat minder consistent dan normaal maar ik doe het wel. Zo train ik toch nog 3-4 x per week. Voor mij is het wellicht wat makkelijker omdat ik altijd op een sportschool ben. Maar het is vooral zaak om te blijven plannen. Ontspanning is belangrijk en dus plan ik dit in. Als ik in de avond wat eerder klaar ben dan lees ik mijn boek en schrijf ik in mijn “dagboek”. Zo blijft mijn routine behouden en ben ik er nooit helemaal uit. Dit maakt het namelijk makkelijker om als het straks weer rustiger is deze routines op te pakken.

Heb jij het ook soms druk en/of moeite met een routine op te pakken en te behouden? Hoe pak jij dit aan?

Ik hoor het graag van je.

Groetjes,

Bart

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake