Lachende groep met mensen tijdens Podiumweek bij CrossFit sportschool Zevenbergen

Het belang van podiumweek

Het is deze week podiumweek bij Better Through Movement. We vieren tijdens deze week de overwinningen die iedereen boekt gedurende de les. Dit kunnen “kleine” stappen zijn of grote sprongen. Dat maakt helemaal niet uit. Het gaat vooral om jezelf uitdagen en het vieren van succes. Maar waarom is dit zo belangrijk?

Doelen stellen is belangrijk

Om gemotiveerd te blijven is het belangrijk om je successen te vieren. Maar om succes te hebben is het natuurlijk ook belangrijk om doelen te stellen. Dit hoeven geen grote doelen te zijn. Het is beter om een groot doel te hebben en dit onder te verdelen in kleine behapbare doelen. Zo behaal je steeds “mini” successen en blijf je gemotiveerd.

Vier je successen

Wij vieren deze successen in de les om mensen gemotiveerd te houden. Maar ook omdat het leuk is om dit succes te vieren. Waar worden jouw successen nog gevierd? Ik denk dat je lang na moest denken. Als je kampioen wordt dan vieren we je succes. Misschien als je scoort op het voetbalveld. Maar wanneer je kiest voor een komkommer in plaats van een zak chips staat je partner echt niet op de bank te juichen. Maar ook hier moet je inzet voor tonen en voor nog zoveel dingen meer. Het kost wilskracht en doorzettingsvermogen en misschien heb je nog wel harder moeten werken dan iemand die wel wordt gevierd. Blijf dus gemotiveerd door zelf dankbaar te zijn voor dingen die je behaald. Het leven is tenslotte een feestje maar je moet zelf de slingers ophangen.

Blijf jezelf uitdagen

Tijdens podiumweek zetten we dus mensen letterlijk en figuurlijk op een podium om het succes te vieren. Dit zorgt voor motivatie en dat mensen zichzelf uitdagen. Ik heb al vaak gehoord deze week dat als ze een bepaald doel niet op hadden geschreven ze al waren gestopt, lichter hadden gepakt of minder snel waren gegaan. Maar blijkbaar hadden ze toch de capaciteit om door te gaan en zichzelf uit te dagen. Het stellen van een uitdagend doel helpt dus ook om je grenzen te verleggen en zo verbeter je jezelf alleen maar.

Wil je dus jezelf verbeteren, gemotiveerd blijven en succes boeken? Stel jezelf doelen en vier je successen. Zo blijft het leuk om hiermee aan de slag te gaan.

Groetjes,

Bart

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake
Deze website en/of de third-party tools verwerken persoonlijke data.
Je kunt je uitschrijven via de volgende link Uitschrijven