Een workout voorbeeld met de kleurenlevels in beeld van Level Method

Wat is Level Method?

Level Method is een systeem dat je helpt om sterker te worden in je zwakste movements binnen CrossFit en tevens een hulpmiddel om de workouts nog beter aan te passen aan jouw niveau. Wat het precies inhoudt? Lees snel verder.

Assessments

Bij Better Through Movement hebben wij de afgelopen 2,5 week assessments uitgevoerd. Deze assessments zijn specifieke testen en worden uitgevoerd om te bepalen hoe jij er op dat moment voorstaat op het gebied van kracht, flexibiliteit, spieruithoudingsvermogen en conditie

Kleurkaart en Niveaus

Level Method heeft een kaart met verschillende kleuren.  De volgorde van de kleuren gaan van Wit, Geel, Oranje, Blauw, Bruin, Zwart naar Rood. Kort samengevat zijn er 7 kleuren levels op de kaart. De betreffende kleuren zijn ook weer in niveaus ingedeeld en dit gaat van bijvoorbeeld Geel tot aan Geel III of van Rood tot aan Rood V. Ieder niveau heeft een ander gewicht en/of herhalingspatroon, oftewel een andere moeilijkheidsgraad. De kaart is enorm uitgebreid, en helpt je om je niveau te bepalen om dit moment qua kracht, flexibiliteit, spieruithoudingsvermogen en conditie.

Integratie in het Lesprogramma

Na de assessments ga je aan de hand van je gescoorde kleuren aan de slag met de workouts. Wat jouw kleur is? Dit zie je automatisch in de app die wij hiervoor gebruiken. Zo kan het zijn dat je erg hoog (bijvoorbeeld bruin) in je Deadlifts hebt gescoord, maar laag (bijvoorbeeld geel) in je pull-up. Je kunt dan bij een workout met een combinatie van pull ups en deadlifts een workout doen met de variant van de pull ups op het gele niveau en het gewicht en het aantal herhalingen op de deadlift op het bruine niveau. Dit staat allemaal omschreven in de app. Daarnaast zijn de coaches er om je te helpen om de juiste keuze en oefeningen te doen. Je trainingsprikkel blijft bestaan en je krijgt eigenlijk een op maat gemaakt programma waarbij jij uitgedaagd wordt om je grenzen te verleggen en zo sterker wordt op de oefeningen waar je wat meer moeite mee hebt.

Energy Systemen

Ook kun je in de app verschillende energiesystemen zien en je overall level. Je overall level is gebaseerd op de oefeningen die wat meer aandacht nodig hebben. Daarnaast wordt er gewerkt met energiesystemen. De energiesystemen die worden aangegeven zijn electricity, plumbing en ventilation. Electricity zijn korte en explosieve bewegingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zware back squat. Bij Plumbing gaat het om oefeningen zoals bijvoorbeeld een 400m sprint of bijvoorbeeld een interval. Bij ventilation draait het om uithoudingsvermogen. Denk hierbij aan het rennen van 10 km of een lange fietstocht.

Vragen en Feedback

Heb jij vragen over Level Method en/of hoe wij dit in de lessen gaan uitvoeren? Schroom niet en stel je vraag/vragen.

Groetjes,

Ariette

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake