Gewichten, Dumbells en een bidon van Better Through Movement.

Sporten en de Menstruatiecyclus

Vandaag in onze blog een onderwerp over menstruatie, iets waar weinig over wordt gesproken. Ja, dames en ook voor de heren, we hebben het over die tijd van de maand. Het kan een echte rollercoaster zijn namelijk. Soms voel je je energiek en kan je de hele wereld aan, terwijl je op andere momenten liever in je joggingbroek op de bank ligt. Maar weet je wat? Dat is soms helemaal prima, want laten we het eens hebben over hoe je het beste uit jezelf kunt halen, ongeacht of je op je top bent of niet.

Ups en Downs

Net zoals het weer zijn er ook ups en downs in het sporten tijdens je menstruatiecyclus. Soms voel je je zo sterk als een leeuw? En kan je de hele wereld aan en ga je overal vol voor. Terwijl op andere dagen wil je misschien enkel en alleen op de bank liggen als (on)gezellige knuffelbeer met een dekentje over je heen en dat is helemaal oké! Met sporten zul je merken dat je tijdens je cyclus minder gewichten kan tillen dan je normaal doet, of dat je tijdens het rennen minder hard gaat.

Luister naar je Lichaam

Als je vermoeidheid voelt, neem dan wat rust. Als je je energiek voelt, ga dan voor die workout. Het draait allemaal om balans en liefde voor jezelf. Het is oké om niet altijd op volle kracht te zijn. Luister naar wat je lichaam nodig heeft.

Flexibiliteit in Training

Flexibiliteit is de sleutel als het gaat om sporten tijdens je menstruatiecyclus. Soms moet je je training aanpassen aan hoe jij je voelt. Misschien kies je voor een lichtere workout op dagen dat je jezelf wat minder voelt of is het tijd voor ontspanning. Het belangrijkste is dat je jezelf niet overbelast als je lichaam aangeeft dat het rust nodig heeft.

Conclusie

Luister vooral naar je eigen lichaam als je gaat sporten. Blijf in beweging. Of dit nu een rustige wandeling is of een workout met minder zware gewichten. Als je in beweging bent dan is het goed. Onthoud dat je menstruatiecyclus de natuur is van het vrouwelijk lichaam en dat het normaal is om ups en downs te ervaren in energieniveaus en fysieke prestaties gedurende deze periode. Door flexibel te zijn in je training en aandacht te besteden aan wat je lichaam nodig heeft, kun je nog steeds vooruitgang boeken in je doelen. Dus, wees vriendelijk voor jezelf.

Groetjes,

Ariette

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake