Wat is het lastigst van fitter worden?

Je hebt jezelf als doel gesteld om nu eindelijk wat fitter te worden. Wanneer je een keer de trap op rent ben je buiten adem. Of wanneer je in de spiegel kijkt baal je van wat je ziet. Hoe dan ook, er moet nu echt iets aan gedaan worden. Wat is nu het lastigst aan fitter worden?

Voor de meeste mensen is het lastigst aan fitter worden, de eerste stap zetten. Je hebt al een tijdje niks gedaan en het is lastig om ergens te gaan starten. Je bent tenslotte niet zo fit en een beetje onzeker over je eigen lichaam. Wat zouden de andere sporters van je denken? Of kan ik wel meedoen met de rest? De eerste keer naar de sportschool is dan ook lastig. Je bent nerveus en weet niet zo goed wat je kunt verwachten.

Bij Better Through Movement zorgen wij ervoor dat aan de hand van een persoonlijk gesprek jouw doelen helder zijn. Dus wij weten voordat je start al of je fitter wil worden, wil sporten als uitlaatklep of wil afvallen. Daarna starten we 1-op-1 om de basistechnieken aan te leren zodat je veilig kunt bewegen. Ook starten we 1-op-1 omdat het dan makkelijker is om de intensiteit van de lessen te regelen. Wanneer je direct in een groep start kan het zijn dat je niet onder wil doen voor de rest. Iets wat blessures kan veroorzaken, maar je mogelijk ook kan demotiveren. Andere sporten al langer en zijn sneller klaar of verplaatsen meer gewicht. Dat is dus niet het beste ijkpunt om kennis te maken met je nieuwe leukste hobby.

Na een aantal 1-op-1 lessen kun je doorstromen naar de groep of 1-op-1 blijven werken. Het belangrijkste is dat je blijft trainen op de manier die bij je past. Verder is het belangrijk dat je een routine gaat creëren met vaste sportmomenten in de week. Zo blijf jij werken aan je doelen. De eerste stap van fitter worden is het starten. Maar eenmaal gestart moet je het ook vol blijven houden. Zorg er dus altijd voor dat je een sport gaat doen waar je met plezier naartoe gaat. Wanneer je jezelf steeds met tegenzin naar de sportschool moet slepen werkt dat niet motiverend. Verder is het belangrijk dat je vooruitgang wordt gemeten. Of dat nu je eigen gewicht en vetpercentage is, of het gewicht dat je verplaatst tijdens de workout. Leg je scores vast, zo zie je of je vooruit bent gegaan. Vooruitgang zien werkt motiverend, waardoor jij steeds terug wil gaan om nog betere resultaten te behalen. Bij Better Through Movement meten we je vooruitgang in lichaamscompositie op onze InBody weegschaal. Hierdoor kun je zien dat sporten echt werkt. Daarnaast helpt de Sportbit app om jouw scores van diverse workouts te loggen. Zo zie je ook snel dat je steeds fitter wordt.

Tot slot helpt regelmatig sporten bij de aanmaak van endorfines. Hierdoor ga je ook nog gelukkiger door het leven. Ook dit werkt verslavend.

Is het nu echt tijd om van start te gaan? Wacht dan niet langer en ga aan de slag. De grootste drempel is daadwerkelijk van start te gaan. Daarna wordt het alleen maar makkelijker. Zeker wanneer je  resultaat gaat zien.  

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake