Resultaat boeken? Verleg je grenzen!

Vorige week heb ik in mijn blog laten zien dat bewegen gezond is en dat is natuurlijk zo. Aan het eind van deze blog heb ik al aangestipt dat het ook belangrijk is om je grenzen te verleggen om echt resultaat te boeken. Maar waarom is dat nu eigenlijk zo?

Wanneer je sterker of fitter wil worden heeft het geen nut om steeds hetzelfde te doen. Je lichaam past zich namelijk aan op de trainingsprikkel waar het aan bloot wordt gesteld. Wanneer je bijvoorbeeld met gewichten traint worden je spieren een klein beetje “kapot” gemaakt. Je lichaam reageert op deze stress en bouwt je spieren sterker terug om zo ervoor te zorgen dat je spieren zijn voorbereid op de volgende training. Natuurlijk past je lichaam zich niet gelijk de eerste keer volledig aan, dus je kunt heus wel een tijdje trainen met dezelfde trainingsprikkel voordat je geen resultaat meer boekt.  Wanneer je echter altijd hetzelfde gewicht gebruikt voor je krachtsessies zal op een gegeven moment geen vooruitgang meer worden geboekt.

Dit systeem werkt ook zo wanneer je bijvoorbeeld gaat hardlopen of fietsen. Loop je altijd dezelfde afstand op hetzelfde tempo dan is je lichaam op een gegeven moment aangepast aan dit tempo en boek je geen vooruitgang meer. Daag je lichaam uit om weer resultaat te boeken!

Zeker wanneer je net start met trainen hoef je niet bang te zijn om geen resultaat te boeken. Je lichaam is niet gewend aan een trainingsprikkel. Dus elke activiteit die je opstart helpt om fitter en gezonder te worden. Train je echter al een tijdje en vraag je jezelf af waarom je al geruime tijd geen nieuwe PR’s hebt weggezet? Bekijk dan eens of je misschien jezelf te weinig uitdaagt.

Bij Better Through Movement verleggen we de grenzen elke training weer. De trainers houden in de gaten of je het juiste gewicht aan de bar hebt voor de juiste trainingsprikkel. Natuurlijk bekijken we ook of je niet te hard van stapel loopt. De ene workout is namelijk kort en intensief en de andere workout duurt weer wat langer en is meer gefocust op constant in beweging zijn. Op deze manier ben je op elke taak in het dagelijks leven voorbereid.

Wil je resultaat boeken? Verleg je grenzen! Ren een stukje verder of harder. Gebruik een zwaarder gewicht of voer je tempo op. Op deze manier heeft je lichaam niet de kans om te wennen aan de intensiteit waar je het aan blootstelt. Zo blijf jij resultaat boeken. Zo blijf je gemotiveerd en train je niet voor niks.

Groetjes,

Bart

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake