Bewegen is gezond

Nu de dagen korter worden, de tempraturen lager en het einde van het jaar nadert is het steeds moeilijker om in beweging te komen. Een avondje lekker op de bank film kijken of met een zak pepernoten een boek lezen voor de openhaard is toch net wat aantrekkelijker dan jezelf in het zweet werken op de sportschool. Ook al weet je dat bewegen echt gezond is.

Ik kan nu met een belerend vingertje wijzen en zeggen je moet sporten en kom van de bank af. Maar dat helpt vaak niet. Zoiets moet echt uit jezelf komen. Vaak lukt dat vooral door te bedenken hoe je leven er over 5 jaar uitziet wanneer je op dezelfde voet door zou gaan. Of misschien motiveert het wanneer je aan het eind van de week terugkijkt en bedenkt: Wat heb ik nu eigenlijk met mijn vrije tijd gedaan? Een hoop mensen komen bij ons met als reden dat ze er meer voor de kinderen willen zijn. Na het werk zijn ze uitgeblust en komen niet van de bank af. Het is vooral zaak om bij jezelf te raden te gaan waarom het belangrijk is om in beweging te komen.

Wanneer je deze reden gevonden hebt is het belangrijk om aan de slag te gaan. Vind een sport of activiteit waarbij je jezelf lekker voelt. Of dit nu fietsen is, een rondje wandelen, naar de sportschool of een lesje CrossFit is. Het is vooral zaak dat je beweegt. Bewegen is namelijk vooral gezond omdat je lichaam endorfine aanmaakt en jij hierdoor dus lekkerder in je vel zit. Daarnaast verbrand je meer calorieën. Mensen zijn zich vaak ook bewuster van wat ze eten als ze eenmaal serieus aan de slag gaan met een sport. Ook dit zorgt voor extra resultaat! Zo start je als het waren een sneeuwbaleffect enkel door alleen wat meer te bewegen.

Bij Better Through Movement leren we je ook bewegen. Hier verleggen we ook echt je grenzen. Onze lessen zijn intensief omdat je bij het opzoeken van je grenzen echt fitter en sterker wordt. Verder helpen we mensen om ook gezonder te eten wanneer ze daar behoefte aan hebben. Zo boeken een hoop mensen een goed resultaat.

Natuurlijk is het niet direct nodig om je grenzen op te zoeken bij een wandeling of bij een fietstocht. Maar om hier beter in te worden moet je ook eens wat verder lopen, of misschien iets harder fietsen. Het is vaak al goed dat je in beweging bent. Want je zit niet op de bank. Als je grenzen opzoeken je niet aanspreekt en ervoor zorgt dat je jouw motivatie verliest dan is dat niet de weg die je moet inslaan. Maar onthoud, bewegen is gezond maar je grenzen verleggen heeft nog meer effect!

Groetjes,

Bart

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake