Gezond tijdens de feestdagen

Vandaag start alweer de laatste maand van 2022. Dat betekent dat ook de feestdagen weer voor de deur staan. En natuurlijk draait deze periode om gezelligheid en samenzijn. Want dat is het allerbelangrijkste. Maar toch ben je bang dat je in deze periode je sportieve resultaten kwijtraakt. Lekker eten en weinig bewegen is misschien niet ideaal maar er is echt geen nood aan de man of vrouw. Daarnaast geef ik je in dit bericht een aantal tips. Zo blijf je gezond tijdens de feestdagen.

Mijn eerste tip is om vooral te blijven genieten. De feestdagen zijn eigenlijk maar 4 of 5 dagen per jaar. Ga dus niet gestrest deze dagen in. Onthoud vooral goed dat je niet aankomt in de periode tussen 5 december en 1 januari maar in de periode van 1 januari tot 5 december. Een aantal dagen wat minder bewegen en wat minder op je voeding letten hoeft echt geen probleem te zijn.

De tweede tip die ik je mee wil geven is dat wanneer je verwacht veel te gaan eten. En die kans is vrij groot tijdens de kerstdis. Je hier dan rekening mee houdt in de ochtend of misschien zelfs dagen vooraf. Je kunt in de ochtend best een soepje eten of een cracker met kaas. Of de dag ervoor misschien een schepje aardappelen of pasta minder moet ook geen probleem zijn. Tijdens de feestdagen beweeg je niet zoveel. Daarnaast hebben de meeste van ons voldoende reserves om even vooruit te kunnen.

De derde en laatste tip is om een workout te doen. Better Through Movement is ook op eerste en tweede kerstdag in de ochtend open voor een workout. Kun je daar niet bij zijn? Ga dan aan de slag met één van deze home workouts! Zo ben je lekker in beweging geweest en kun je zonder schuldgevoel iets meer eten dan normaal.  

Nogmaals geniet vooral van deze dagen. Het leven is het hele jaar al gehaast genoeg. Gebruik deze dagen om te ontspannen en samen te zijn. Pas deze tips toe en blijf gezond tijdens de feestdagen. Is het je sportieve doel om fit en gezond te worden? Wacht dan niet tot het nieuwe jaar maar start vandaag nog! Op 1 januari heb je dan al een volle maand resultaat geboekt en je kunt in zo’n periode echt al een mooi en motiverend resultaat bereiken. Dus wacht niet te lang. Ook jij verdient het.

Groetjes,

Bart

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake