5 redenen waarom je niet afvalt!

Reden 3: Hardlopen is niet genoeg!

De meeste mensen die graag af willen vallen starten met meer bewegen. Dat is goed. Vaak wordt gekozen om ongetraind te starten met hardlopen. Hardlopen lijkt een laagdrempelige manier om je conditie op te bouwen en af te vallen. Relatief korte afstanden zijn 1 á 2 keer per week prima vol te houden. Maar wanneer de frequentie omhooggaat neemt de kans op blessures echter ook toe. Daarnaast zorgt hardlopen alleen tijdens het hardlopen voor een verhoogde verbranding. Wanneer gekozen wordt voor krachttraining of HIIT blijf je verbranding tot wel 48 uur verhoogd. Verder heeft krachttraining nog een bijkomend voordeel. Door een toegenomen spiermassa blijft je verbranding hoger omdat je lichaam deze spiermassa ook moet te onderhouden. Je hoeft niet bang te zijn dat je door krachttraining eruit gaat zien als de vrouwelijke Arnold. Hier is een hoop meer tijd voor nodig en is eigenlijk ook niet via de natuurlijke weg mogelijk. Die toename in spiermassa zorgt er alleen voor dat je net wat strakker in je vel zit. Dus je hoeft je daar echt geen zorgen over te maken. Een win-win-win situatie dus en dus een duidelijke reden waarom je niet afvalt.

Bij Better Through Movement is elke workout een combinatie van krachttraining, cardio en gymnastiekoefeningen. Deze workouts volgen daarnaast een HIIT opbouw. Waardoor jij het best mogelijke resultaat behaald.

Wanneer je graag af wil vallen is het dus raadzaam om niet enkel te gaan hardlopen. Combineer deze trainingen altijd met extra krachttraining. Zo bouw je extra spiermassa op en beperk je de kans op blessures. Daarnaast blijft door krachttraining je verbranding hoger, waardoor je sneller afvalt. Door deze krachttraining te combineren met HIIT trainingen krijg je verbranding en je conditie nog een extra boost.

Morgen weer een andere reden waarom je niet afvalt.

Groetjes,

Bart

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake