Lid van BTM bezig met een Burpee in een workout.

Onze prioriteiten en de uitdaging van sporten

Onze prioriteiten en de uitdaging van sporten. De uitdaging van sporten is dat wij het sporten gemakkelijk links laten liggen, vaak omdat we thuis dan nog iets moeten doen of nog iets moeten afmaken voor het werk. Oftewel onze prioriteiten liggen dan even ergens anders. En heel eerlijk ook ik moet bekennen dat het erg gemakkelijk is om een keer niet te sporten.

Verleiding van je bed!

Zelf probeer ik ’s ochtends te sporten voordat de lessen beginnen. Maar hebben jullie het weer van de afgelopen dagen meegemaakt? Het was vies, nat, koud en er lag zelfs sneeuw. Hoe moeilijk is het dan om uit bed te komen om te gaan sporten? Het liefst draai je je nog eens om en kruip je extra onder de dekens.

De strijd na een lange werkdag

Dit is slechts een voorbeeld. Want ik kan me voorstellen dat als je thuiskomt na een lange werkdag, het lastig is om nog de energie te vinden om te sporten. Je gaat naar je werk als het donker is en komt thuis als het donker is. Misschien sta je ook nog in de file. En als je eenmaal thuis bent moet je wellicht nog koken. Of als je geluk hebt, staat het eten voor je klaar. Het is dan een race tegen de klok om te gaan sporten. Vaak sla je het sporten dan snel over en beland je uitgezakt in je joggingsbroek op de bank.


Zelfdiscipline: Kom in Beweging!

Maar via deze weg wil ik jou, dan wel figuurlijk, een schop onder je kont geven. Draai niet nog vijf minuten om, om nog even te kunnen slapen. Die 5 minuten worden namelijk 10 minuten of langer. Stel het aantrekken van je joggingbroek uit als je thuiskomt in de middag of avond. Leg je sportspullen ruim van te voren klaar en ga ervoor! Want zeg nu zelf, je gaat je er ook niet beter van voelen toch als je je joggingsbroek aantrekt en op de bank plof? Je zit nog steeds met je hoofd bij het werk dat je vandaag hebt verricht. Misschien heb je, of krijg je spijt dat je niet nog even een uurtje bent gaan sporten. Kortom maak je hoofd even leeg. En als je echt te moe bent om te sporten, maak dan een wandeling. Clear your head and get moving!!

Groetjes,

Ariette

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake