Hoe Frustratie Je Training Kan Beïnvloeden
Trainen is meer dan alleen maar bewegen. Het is ook mentaal een uitdaging die ons op verschillende vlakken kan uittesten. Soms voelen we ons gefrustreerd tijdens het trainen en dit kan verschillende redenen hebben: je bent bijvoorbeeld ziek geweest of persoonlijk gaat het even niet zo lekker.
Frustratie Tijdens Het Trainen
Misschien herken je het wel: je doet je best, maar je ziet geen verbetering. Of je botst tegen moeilijke dingen aan die je niet had verwacht. Dat kan heel vervelend zijn en dan kan je motivatie flink ten ondergaan. Bij Better Through Movement zijn wij onszelf aan het testen in verband met de aankomende nieuwe programmeringen van Level Method. Twee weken geleden hebben wij een eerste test gedaan en ik kan je vertellen dit was voor mij persoonlijk ontzettend frustrerend. Nadat je een periode ziek bent geweest, was mijn lichaam dat flink tegen sputterde. En of ik een flink baalmoment had gehad? Nou en of!
Een Andere Kijk Op Frustratie
Maar wat als we die frustratie zien als iets dat ons sterker kan maken? Het kan een teken zijn dat we nieuwe dingen proberen en dat we aan het groeien zijn. De overheersende factor is nog steeds wel frustratie, maar je kunt het ook zo zien dat er nog ruimte is voor ontwikkeling. Je bent nooit klaar met leren en ontwikkelen, zullen we maar zeggen!
Frustratie Gebruiken Als Motivatie
Ook kunnen we die frustratie gebruiken om onze training te verbeteren. Als we ons gefrustreerd voelen, kunnen we dat als motivatie gebruiken om harder te werken. We kunnen nieuwe doelen stellen of onze training aanpassen om uitdagingen te overwinnen.
Accepteren en Verdergaan
Soms is het goed om te accepteren dat dingen niet altijd gaan zoals we willen. Door te accepteren dat frustratie normaal is, kunnen we vriendelijker zijn voor onszelf. Het hoort er gewoon bij, en dat is oké. Al voelt het soms niet zo en is acceptatie erg lastig.
Conclusie
Frustratie tijdens het trainen is normaal, maar het hoeft ons niet tegen te houden. Het kan juist helpen om sterker te worden. Door frustratie onder ogen te komen en dat te gebruiken als een kans om te groeien, kunnen we sterker en veerkrachtiger worden, niet alleen tijdens het trainen, maar ook in het dagelijks leven.
Groetjes,
Ariëtte