Jongetje oefent samen met vader de handstand in CrossFit sportschool Zevenbergen

Falen is niet erg

Op hoeveel plaatsen kom jij waar het juist wordt aangemoedigd om te falen? Falen wordt vaak gezien als iets slechts. Maak je in het dagelijks leven een fout dan heb je iets niet goed gedaan en ben je dus gefaald. Je krijgt hierdoor op je donder of moet extra werk doen. Falen is dus vaak iets negatiefs. Maar wat als ik je vertel dat wij bij Better Through Movement je juist aanmoedigen om te falen. Gek? Misschien niet.

Wat je ook doet het is natuurlijk altijd leuk om succes te hebben. Maar falen is niet erg. Falen betekent namelijk dat je jouw grens hebt opgezocht. Wij moedigen dus altijd aan om je grens op te zoeken en dus misschien te falen. Een lift die niet lukt of misschien een pull up missen. Het is niet erg. Dit wil zeggen dat je op je grenzen traint en buiten je comfortzone stapt. Hierdoor boek je vooruitgang en verbeter je jezelf. Zo wordt je sterker en leer je een beweging aan.

Als je naar een kind kijkt dat leert lopen dan is dat ook met vallen en opstaan. Er is geen kind dat direct als Usain Bolt kan sprinten het moment dat het rechtop kan staan. Of fietsen? Ook Mathieu van der Poel heeft moeten leren fietsen en nu nog valt hij weleens van de fiets. Dat zegt alleen maar dat hij zijn grenzen opzoekt en dit is nodig om uiteindelijk succes te boeken.

Wij als coaches moedigen aan om je grenzen op te zoeken. Wij willen namelijk dat jij succes boekt. Je hebt jezelf doelen gesteld en om deze te behalen moet je soms dingen doen die moeilijk zijn. Als je namelijk blijft doen wat je altijd hebt gedaan, dan blijf je waar je op dit moment bent. Zoek dus je grenzen op en faal een keer. Zo boek je vooruitgang en dat is wat uiteindelijk telt.

Groetjes,

Bart
p.s. Waar faalde je vroeger in en nu niet meer?

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake