Vrouw maakt zich klaar voor de snatch bij CrossFit Sportschool Zevenbergen

Sterk is sexy

Ben jij een vrouw van 40 of ouder? Ook jij hebt krachttraining nodig. Het is zeker goed dat je in beweging bent met wandelen, fietsen of je lesje Zumba. Maar wat dacht je van een workout die je echt sterker maakt?

Het idee van trainen met gewichten kan intimiderend zijn. Maar met de juiste begeleiding hoeft dit niet zo te zijn. Ook word je echt niet ineens een spierbonk. Hier heb je echt iets anders voor nodig.

Het is eigenlijk best grappig dat het idee van “de perfecte vrouwelijke vorm” nog steeds in de jaren ’90 is blijven hangen. Slank als een rietje en geen spier te bekennen, anders lijk je opeens op een bodybuilder. Hallo? Is het misschien niet handig als je jouw boodschappen tassen kunt tillen of een potje appelmoes open kunt draaien?

Het goede nieuws is dat krachttraining voor vrouwen steeds normaler wordt gevonden. Jongere meiden duiken in het krachthonk voor betere billen. Maar ook jij kunt zeker baat hebben bij krachttraining. Want jij wilt toch niet eindigen met wapperende kipfiletjes en zelfs geen kracht om de verpakking van de kipfilet open te maken?

Wist je dat je na je 40e elke 10 jaar ongeveer 10% van je spiermassa verliest. Als dat geen reden is om aan de slag te gaan, dan weet ik het ook niet meer. Je krijgt echt geen armen  als Arnold of een Rug als Sylvester. Maar een beetje krachttraining kan je echt een boost geven en dat is niet alleen qua energie.

Dus laat je niet afschrikken door de “binkies” in het krachthonk en pak die gewichten op. Hulp nodig? Bij Better Through Movement helpen we je met de juiste techniek aan de slag te gaan. Ook trainen mannen en vrouwen  zonder problemen samen. Hier kijkt niemand gek op als een vrouw een zwaar gewicht optilt. Want sterk zijn is goed. Sterk zijn is sexy!

Blijf sterk (en niet alleen in de sportschool)

Groetjes,

Bart

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake