Man aan het sporten in bananenpak bij CrossFit sportschool Zevenbergen

Hapje, Drankje en een Portie Spijt? Niet Nodig!

Ken je dat gevoel? De hele week heb je je suf gewerkt. Dan is het eindelijk weekend en wil je gewoon even lekker stoom afblazen. Een terrasje pakken, uiteten, chillen met een borrelplankje of een avondje stappen in de kroeg. Klinkt als de perfecte manier om te ontspannen, toch? Maar hé, wat heb je eraan als je de ochtend erna in de spiegel kijkt en denkt “Oef, dat had ik niet moeten doen…”?

Onze Gesprekken met Leden

Mijn vrouw Cynthia en ik hebben wekelijks gesprekken met potentiële en bestaande leden om hun sportieve doelen te bespreken. Dat kan afvallen zijn, fitter worden, of simpelweg lekkerder in je vel zitten. Iedereen heeft zo zijn eigen redenen. De één heeft van dichtbij gezien hoe een slechte gezondheid toeslaat, terwijl de ander echt niet blij wordt van zijn/haar spiegelbeeld.

Gezelligheid en Gezonde Keuzes

Gebaseerd op die doelen, zetten wij ons in om iedereen zo goed mogelijk te helpen. Vaak betekent dat ook voedingscoaching. Mensen boeken prima resultaten, maar soms is er zo’n moment dat gezelligheid om de hoek komt kijken. Tijdens zo’n coachingsgesprek horen we dan vaak “Ja, maar… gezelligheid is toch belangrijk in het leven?” En we begrijpen dat helemaal. Het is nou eenmaal gezellig om te chillen op een terrasje met een broodje of een biertje erbij.

Bewuste Keuzes voor Gezelligheid

Maar, vraag jezelf af, is die gezelligheid echt de moeite waard als je daarna baalt van jezelf of als je de rest van de week uitgeblust op de bank hangt? Dus, als je van die extra calorieën af wil, bedenk dan eens waarom je die gezelligheid nodig hebt.

Alternatieven voor Genieten

Mis je sociaal contact? Spreek dan gewoon bij jou thuis af en drink een kop koffie. Mis je het hapje eten? Geen probleem, haal volkorenbroodjes in huis en beleg ze met kaas, ham of kipfilet. Minder calorieën, maar nog steeds lekker. Heb je écht honger? Ga naar huis en maak een goede maaltijd. Geen telefoons aan tafel, maar een goed gesprek met elkaar. En dat hoeft echt niet in een restaurant te zijn. Zelfgemaakte maaltijden zijn vaak minder zout en je eet vaak minder, wat dan weer helpt bij het behouden van een gezond gewicht.

Kom in beweging

En die ‘loze tijd’ dan? Geen probleem! Pak de fiets, maak een wandeling, speel een spelletje – beweging is goed voor je en je hebt geen borrel of eten nodig om het gezellig te maken.

Slimme Keuzes Tijdens Uitjes

Natuurlijk zijn er ook momenten waarbij een etentje, borrel gewoon onvermijdelijk is. Daarom helpen we mensen bewustere keuzes te maken door onze voedingscoaching. Zo kun je toch genieten van die uitjes, zonder je doelen uit het oog te verliezen

Dus, baal je wel eens van je conditie of spiegelbeeld en weet je dat dit komt door te veel ‘gezellige’ momenten? Pas dan deze tips toe. Want uiteindelijk draait gezelligheid om het samenzijn met anderen, niet om hoeveel je eet en drinkt. Geniet van gezelligheid zonder jezelf uit het oog te verliezen!

Groetjes (en blijf gezellig, maar wel in shape),

Bart

p.s. Wil je weten hoe je slimme keuzes maakt tijdens etentjes? Neem dan gewoon contact op!

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake