Vrouw maakt squats in CrossFit sportschool Zevenbergen tijdens eerste les

De eerste les

Je hebt jezelf aangemeld bij Better Through Movement. Maar hoe ziet de eerste les eruit? Wat kun je verwachten? Wat trek je aan? Allemaal vragen waar ik in de loop van deze blog antwoord op ga geven. Want de eerste les in een sportschool is altijd een beetje spannend.

Na de inschrijving

Meteen na je inschrijving ontvang je een mail met daarin de belangrijkste gegevens van de trainingen bij Better Through Movement. Ook heb je het centrale telefoonnummer ontvangen waarop je altijd je vragen kunt stellen mochten er dingen onduidelijk zijn.

Kleding

Voor je thuis vertrekt wil je natuurlijk weten wat je nodig hebt bij de eerste les en de lessen die gaan volgen. Kies altijd voor makkelijk zittende kleding waar je goed in kunt bewegen. Een trainingsbroek of joggingbroek met een t-shirt, top of trui is vaak prima. Let daarnaast op je schoenen. Hardloopschoenen zijn niet de beste keuze om CrossFit op te doen. Kies eerder voor een platte schoen zoals Converse of Vans. Neem daarnaast een handdoek en een flesje water mee. Geen zorgen dat je dit misschien niet kunt onthouden. Op de dag van de eerste les ontvang je altijd een filmpje met wat je mee moet nemen.

Starterslessen

De eerste 6 trainingen zijn altijd 1-op-1 of je nu voor personal training kiest of niet. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij de technieken goed beheerst. Op deze manier kun je op jouw tempo kennis maken met de technieken die bij CrossFit horen. Daarnaast leren we je wennen aan de intensiteit van onze trainingen. Dus of je nu fit bent of al jaren niets hebt gedaan, we starten ook met de conditionele workouts op jouw tempo. Zo kun je de benodigde basisconditie opbouwen en ook wennen aan de manier van lesgeven.

Techniek

Tijdens de 1-op-1 sessies gaan we  na het doen van de warming-up aan de slag met een aantal technieken voor die dag. Naarmate de lessen vorderen worden deze technieken steeds iets lastiger. Maar we zorgen er altijd eerst voor dat jij de basis beheerst. Op deze basis borduren we voort totdat jij alle technieken op een veilige manier kunt uitvoeren. Je hoeft ook niet bang te zijn dat we direct met zware gewichten aan de slag gaan, want ook dat doen we op jouw tempo en we starten bij iedereen met het uitvoeren van technieken met een stok. Zo hoef je jezelf geen zorgen te maken over het gewicht, maar ben je enkel bezig met de beweging juist uit voeren. Een coach helpt je met elke techniek zodat je niet zelf hoeft na te denken of je wel goed bezig bent.

Workout

Na afloop is het tijd voor een korte workout waarbij we echt gaan zweten. We voeren het tempo op tijdens een workout met de zojuist geleerde technieken. Door het tempo te verhogen is het nog belangrijker dat jij de technieken goed beheerst. Uiteraard is ook nu een coach aanwezig om je te helpen de technieken goed uit te voeren.

Cool-down

Na de workout is het tijd voor een cool-down. De hartslag brengen we naar beneden door rustig te stretchen waarna de les is afgelopen. Je bent nu klaar voor de volgende les.

Wil jij weten hoe de lessen er na de eerste zes 1-op-1 sessies uitzien? Lees dan volgende week weer mijn blog.

Groetjes,

Bart

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake
Deze website en/of de third-party tools verwerken persoonlijke data.
Je kunt je uitschrijven via de volgende link Uitschrijven