Lachende gezichten tijdens de cooling down na de workout.

5 Tips tegen spierpijn

Spierpijn, wie kent het niet? Iedereen heeft het wel eens ervaren na een pittige workout. De deelnemers van de Bring a Friend workouts van afgelopen week kunnen daar misschien ook wel over meepraten. En vergeet zeker de deelnemers van de BTM Open niet.

BTM Open WorkOut

De deelnemers van de BTM Open, hebben de afgelopen weken de officiële CrossFit open workouts gedaan. Zo ook afgelopen vrijdag. Vrijdag stond de laatste workout van de CrossFit open op het programma en dit was workout 24.3. Na de bekendmaking op donderdag, stond iedereen op scherp. De wedstrijdtactieken werden direct besproken in hoe de meeste punten binnengesleept konden worden, zowel met de verkleedpartijen als de workout. Voor jullie beeldvorming, de workout bestond zonder aanpassingen uit de volgende elementen:

Time cap 15 minuten:

5 rounds
10 Thrusters
10 Chest To Bars
1 min rust
5 rounds
7 Thrusters
7 Bar Muscle Ups

Uiteraard werd de workout naar niveau aangepast en zo werden er dus ook een hoop jumping pull ups gemaakt. Je kunt natuurlijk wel raden, zeker met het extra competitie-element, dat deze workout bij veel van onze leden spierpijn heeft opgeleverd.

Bring a Friend Week

Afgelopen dagen hebben ook een hoop vrienden en bekenden van onze leden meegedaan aan de workouts in het kader van van de Bring a Friend Week. Wat dit met spierpijn heeft te maken? Heel veel, want je begrijpt dat wanneer je oefeningen moet doen die je normaal niet zo vaak doet je zeker je spieren gaat voelen in de dagen daarna.

Nu is spierpijn niet zo erg en gaat dat vanzelf weer over. Wellicht dat je soms met bepaalde bewegingen je wat last hebt, zoals het optillen van je boodschappen of het aflopen van de trap.

Tips tegen spierpijn:

Of je nu mee hebt gedaan met de Bring a friend week, met de BTM open of op een ander moment last krijgt van spierpijn. Hierbij een aantal tips wat te doen:

  1. Drink voldoende water: Voor, tijdens en na de training is het belangrijk om voldoende water te drinken. Denk hierbij aan+/- 2 liter.
  2. Stretchen of massage: Heb je last van spierpijn in je bovenbenen, dan kan je de standing couch stretch uitvoeren. Mocht je vriend of vriendin thuis zijn, dan kan je om een massage vragen. Dit kan je ook zelf doen met een FoamRoller.
  3. Rustig opbouwen: Ga niet te hard van start in de trainingen, blijf het doseren tijdens de les.
  4. Blijf in beweging: Loop een rondje buiten of matig je intensiteit in de les, als je komt trainen met spierpijn.
  5. Voeding: Eet voldoende eiwitten. Eiwitten helpt je te herstellen en in het opbouwen van je spieren.

Contact

Heb je nog vragen of wil je meer tips ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op!

Groetjes,


Ariëtte

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake