Een BTM Lid die zijn workout heeft voltooid en moe op de grond ligt!

Is Sporten gezond als je moe bent?

Iedereen heeft wel eens vragen in zijn hoofd, toch? Ook ik heb deze momenten. Naar één moment wil ik je graag meenemen. Afgelopen maandagmiddag zat ik bij de kapper. De folies zaten eindelijk in mijn haar na een uur of anderhalf. Nadat ze erin waren gezet, moet je minstens 30 tot 45 minuten stilzitten. Dat gaf me tijd om na te denken. Zo heb ik namelijk al een paar dagen dat mijn lichaam moe is, waarschijnlijk door een griepje dat ik heb gehad.  Ik vroeg me vervolgens af of sporten eigenlijk wel gezond is als je moe bent? Grappig genoeg had ik meteen al een antwoord in mijn hoofd. Vervolgens besloot ik mijn telefoon te pakken en mijn gedachten op te schrijven. Het bleek iets lastiger dan ik dacht, maar ik ga het toch proberen.

Luisteren naar je lichaam

Als je moe bent en/ of je hebt griep gehad dan zeg je vaak tegen jezelf; kom op niet zo moeilijk doen, gewoon doorgaan. Ook kun je het zien of wordt het vaak gezien als een gemakkelijke reden om niet te gaan sporten, het af te zeggen of gewoon geen zin te hebben. Stiekem zijn wij dan gewoon te hard voor onszelf, want het is oké om af en toe een rustdag te nemen. Sporten kan je juist energie geven, maar soms kan het je ook dat ene zetje geven waarop je buitenspel wordt gezet door je lichaam. Als je denkt dat je lichaam het niet aan kunt. Ik zeg altijd maar dat elke training aangepast kan worden. Heb je last van hoestbuien? Neem dan wat extra rust en pak de oefeningen weer op als het kan. Als je energieniveau laag is, wees dan blij dat je hebt getraind, zelfs als het op een lagere intensiteit was. Elke training telt, toch? Soms gaat het beter en makkelijker dan andere keren.

Een dag rust is niet erg

Ook is een rustdag niet erg. Soms wil je lichaam gewoonweg rust hebben, uitzieken en herstellen. Luister vooral naar je lichaam. Dat is het belangrijkste!

Voeding en herstel

Oh ja, en vergeet niet dat gezonde voeding ook een grote rol speelt bij herstel. Probeer wat extra groenten en fruit toe te voegen aan je maaltijden. Zo geef je je lichaam de brandstof die het nodig heeft.

Wil jij de juiste balans vinden?

Wil je meer weten over het vinden van de juiste balans tussen sporten, voeding en rust? Plan dan nu jouw gratis intakegesprek in en zet de eerste stap naar de antwoorden op jouw vragen, een fittere versie van jezelf en een energieker en gezonder leven!

Groetjes,

Ariëtte

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake