Waarom is omega 3 belangrijk?

Ook in vakantietijd let je goed op je voeding. Je eet veel groentes en probeert zo min mogelijk fastfood te eten. Maar ook je omega 3 inname is belangrijk. Houd jij daar rekening mee? Het voedingscentrum adviseert om minimaal 1 x per week vette vis te eten. Wanneer je zwanger bent wordt zelfs 2 x per week geadviseerd.

Waarom is Omega 3 belangrijk? Gekeken naar de inname van omega 3 in verhouding tot omega 6 was dit in tijden van de jagers en verzamelaars ongeveer 2:1 (omega 6 : omega 3). Door ons eetpatroon kan deze verhouding inmiddels oplopen tot 20:1. Dit komt vooral door het eten van veel meer vlees van graan gevoerde dieren, plantaardige olie en noten. Op zichzelf is omega 6 een gezond vetzuur dat noodzakelijk is voor het verlagen van je cholesterol en het verminderen van de kans op hart- en vaatziekten. Echter zorgt de hoeveelheid omega 6 ervoor dat de kans op ontstekingen toeneemt. Omega 3 werkt juist ontstekingsremmend. Daarnaast draagt omega 3 bij aan het voorkomen van hart- en vaatziekten, verlagen van de bloeddruk, verlagen van de cholesterol, voorkomen van depressie en dementie en heeft het nog vele andere gezondheidsvoordelen.

Het is dus belangrijk om de ratio omega 6 : omega 3 terug te brengen naar een gezondere onderverdeling. Hoe kun je dit doen? Kies voor het eten van vlees en eieren van gras gevoerde dieren. Deze voedingsmiddelen bevatten een veel hoger gehalte omega 3. Daarnaast kun je ervoor kiezen om vaker dan voorgeschreven vette vis te eten. Wanneer dit niet haalbaar is en dat is vaak het geval, kies je voor omega 3 supplementen. Let erop wanneer je hiervoor kiest dat je een supplement kiest met een grote hoeveelheid DHA en EPA. Dit zijn namelijk de omega 3 varianten die bijdragen aan een goede gezondheid.

Wij van Better Through Movement kunnnen je helpen bij het kiezen van een juist supplement. Sinds kort werken we samen met No Compromise. Deze supplementen worden uitgegeven in samenwerking met XXL Nutrition. Bij deze supplementen wordt elke batch gecontroleerd of minimaal de beloofde waardes op het label worden gehaald. Zo krijg jij altijd waar je voor betaald. No Compromise levert uiteraard omega 3 in capsulevorm. Maar ook whey van gras gevoerde koeien. Zo ben jij er zeker van dat jouw omega 6 : omega 3 verdeling een stuk gezondere vormen aanneemt.

Groetjes,

Bart

p.s. (Gebruik je bloedverdunners? Neem dan eerst contact op met een arts voor je start met een omega 3 supplement).

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake