Uitvoeren van de Wall Walk tijdens de BTM open in onze sportschool.

Sporten Tijdens het Carnavallen

Je leest de titel “Sporten Tijdens het Carnavallen” en denkt wellicht wel die is gek, ik ga niet sporten.. Maar is het wel zo gek? want tijdens carnavallen iedereen maakt meters door de stad of dorp en de voetjes gaan ook van de vloer. Het is bijna een sport op zich om het zoveel dagen achter elkaar vol te houden.

Carnaval: Dansend Door de Straten

Wij willen je graag een aantal oplossingen aanbieden waarbij je toch een klein beetje aan het sporten bent tijdens carnaval. Zo zijn er namelijk veel dansnummers waarop je goed oefeningen kan uitvoeren. Hierbij geven wij je een aantal voorbeelden met instructie voor tijdens het carnavallen:

1. “Zak maar naar beneden” – DJ Henry X ft. Wizkid

  • Oefening: Squats
  • Instructies: Zak naar beneden op het ritme van de muziek en versterk zo je benen en billen.

2. “Footloose” – Kenny Loggins

  • Oefening: Toe Taps
  • Instructies: Tik met je tenen op de grond op het ritme van de muziek om je beenspieren te activeren.

3. “Gangnam Style” – PSY

  • Oefening: Sumo squat met armbeweging
  • Instructies: Kom in een ¾ sumo squat tijdens het refrein en voeg zweepbewegingen toe voor een leuke armtraining.

4. “Viva Colonia” – Höhner

  • Oefening: Polonaise
  • Instructies: Vooraan lopen in de polonaise met energie en plezier, een geweldige manier om je hele lichaam te bewegen.

Kostuumrun en Balanceren

Uiteraard kan je niet alleen met dansnummers goed calorieën verbranden. Je kan ook bij iedere keer dat je een BTM-lid tegenkomt een kostuumrun doen door de straten of tijdens het drinken van je water dat je op één been gaat staan.

Genieten boven alles

Terwijl je geniet van je carnavalsdagen en wellicht twijfelt om te gaan sporten, onthoud dat het plezier hebben tijdens deze dagen ook erg belangrijk is. Wetende dat je dus ook gewoon kan blijven sporten als je in de kroeg staat op een aantal dansnummers. Waar het om gaat is dat je samen met anderen veel gaat lachen, dansen en genieten van de dagen. Sporten tijdens carnaval hoeft niet te voelen als een verplichting; het kan juist een leuke en spontane toevoeging zijn. Dus kom je elkaar tegen en komt er een nummer op, denk dan aan ons en dan zien wij de filmpjes en foto’s graag voorbij komen.

Groetjes,

Ariëtte

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake