Het belang van coaching

De afgelopen tijd is het duidelijk geworden dat coaching belangrijk is. De leden van Better Through Movement lieten ook zeker blijken dat coaching het aspect is wat ze missen wanneer alleen thuisgetraind wordt. Tijdens de lockdown hebben we doorgetraind met 30 minuten durende 2-op-1 sessies buiten. Daarnaast zijn we vroeger gestart. Mensen moeten naar hun werk en wij moesten om 5 uur al de deuren sluiten. Dus om 6 uur in de ochtend stonden de eerste leden al te klaar om van start te gaan. Voor mij als trainer is het makkelijk om het belang van coaching aan te geven. Maar wanneer de leden de waarde niet zien, heeft het geen nut om hier extra voor te betalen. Dan volstaat een goedkoop sportschoolabonnement. Daarom is het voor mij als trainer zo fijn dat dit niet het geval is en mensen echt waarde hechten aan coaching.

Voor deze blog ga ik niet uit mijn eigen visie beschrijven wat het belang van coaching is. Ik ga deze keer laten zien wat ik van mijn leden heb gehoord in de afgelopen periode. Want dit is waar mijn leden echt waarde aan hechten en baat bij hebben in hun traject naar een fitter en gezonder leven.

In de lockdownperiode heb ik gehoord dat coaching belangrijk is om ervoor te zorgen dat jij de oefeningen goed uitvoert. Wanneer je zelf aan het trainen bent en geen coaching ontvangt denk je wellicht dat je goed bezig bent. Zeker wanneer je niet voelt dat je een oefening foutief uitvoert. In het beste geval voer je een oefening minder effectief uit, waardoor je trainingsprikkel lager is met minder resultaat tot gevolg. In het slechtste geval verhoog je de kans op blessures en ben je dus eigenlijk op weg naar een blessure wanneer je op dezelfde weg doorgaat. Door het inschakelen van een coach kun jij dus veilig trainen en het maximale uit een oefening halen.

Een ander aspect dat mijn leden belangrijk vinden is de uitdagende trainingen waar niet over nagedacht hoeft te worden. Wanneer je naar een reguliere sportschool gaat moet je voor jezelf bepalen wat je gaat doen, hoelang en daarbij de sets en het aantal herhalingen bepalen etc. Daarnaast is het dan nog de vraag of de training je dichter bij jouw doelen gaat brengen. Door een coach wordt bepaald wat jij die dag moet doen. Soms zijn dit zelfs dingen die je wat minder leuk vindt. Maar dit zijn vaak de oefeningen die je juist wel zou moeten doen.

Dingen die je niet zo leuk vindt zijn vaak ook dingen die je minder goed kunt. Verder zijn alle trainingen zo geschreven dat iedere deelnemer een training volgt die hem/haar dichter bij zijn/haar doelen gaat brengen! De coach helpt je dus aan een effectieve training waar jij je geen moment zorgen over hoeft te maken.

Het laatste wat ik veel heb gehoord in de afgelopen periode is dat je jezelf niet hoeft te motiveren en ook nog een stok achter de deur hebt. Uiteraard moet je jezelf van de bank af halen om je trainingen te volgen. Maar voordat je deel kunt nemen maak je een afspraak en plan je jezelf in voor onze lessen. Daarnaast is uitschrijven niet meer mogelijk tot 3 uur voorafgaand aan de training. Dus als jij op de bank zit, 20 minuten voor de training en eigenlijk niet wil gaan heb je toch een afspraak bij één van onze coaches. Afzeggen is dan geen optie meer en gelukkig heb ook jij het fatsoen om gewoon te verschijnen op je afspraak!

Wanneer je dan start met trainen zorgt een coach ervoor dat jij alles uit je training haalt door je aan te moedigen, je houding en uitvoering te verbeteren. Maar ook door je te helpen het juiste gewicht voor de workout te kiezen. Dat zorgt net voor die extra motivatie en voor beter resultaat.

Dus mis je vaak de motivatie, weet je niet wat je moet doen of twijfel je of je oefeningen wel goed uitvoert? Ga dan opzoek naar een coach. Het belang van coaching is namelijk om je te helpen jouw doelen nog sneller te bereiken. Uiteraard betaal je hier meer voor. Maar de meerwaarde maakt het deze investering meer dan waard.

Groetjes,

Bart

Weet jij misschien nog zaken die jij waardeert in coaching? Laat het me gerust weten.

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake