Kies jij voor de makkelijke weg?

Je sportieve doelen halen is lastig en vraagt om inzet. Regelmatig zie ik advertenties of artikelen in magazines voorbijkomen waarbij wordt geclaimd dat je fit kunt worden in 5 minuten of kunt afvallen door het slikken van een pil of het drinken van shakes. Als iets te mooi klinkt om waar te zijn, is het dat vaak ook. Dus, kies jij voor de makkelijke weg of ga je echt resultaat boeken?

Op dit moment kijk ik weinig tv meer. Maar eind jaren 90 had je de TellSell reclames met de Ab King Pro, EMS-buikspierentrainer en nog meer van dit soort rotzooi. Al deze materialen hadden één ding gemeen. Het gebruik ervan kost vrijwel geen moeite en tijd en je krijgt er binnen no-time een droomlichaam voor terug. Misschien ben je zelf ook voor deze trucs gevallen en ligt er nog één van deze dingen op zolder te verstoffen. Nog steeds zie je dit soort zaken voorbijkomen en zijn er ook bedrijven die zich richten op deze snelle en eenvoudige manieren van afvallen/fitter worden. Veel mensen willen een droomlichaam maar zijn niet bereid om hier echt moeite voor te doen. Daar speelt de markt handig op in.

Laat je niet voor de gek houden. De weg naar je sportieve doelen is lang. Je hebt er ook jaren over gedaan om op het punt te komen waar je nu bent. Zie het ook als een leerweg. Tijdens dit proces leer je jouw lichaam kennen en leer je wat werkt voor jou. Kies je voor de makkelijke weg en zou je in 1 stap je doel bereiken, heb je niks geleerd. Nu weet je dus ook niet wat je moet doen om dit resultaat te behouden. Ga je bijvoorbeeld voor liposuctie, dan is van de één op het andere moment je vetrandje verdwenen. Maar je voedingspatroon blijft hetzelfde. Dus binnen no-time heb jij je vetmassa weer terug. Vaak niet op dezelfde plaats. Maar mijn punt is dat structureel iets aangepast moet worden om blijvend verandering te zien.  

Wil je graag fitter worden maar niet moe worden? Ook dat is een lastige. Zittend op de bank met een trillende EMS-vlinder op je buik ga jij niet fitter worden. Om echt resultaat te boeken moet je jouw grenzen verleggen. Het gaat ongemakkelijk aanvoelen en je gaat ook spierpijn krijgen. Maar dat is maar tijdelijk. Bouw het rustig op, ga niet direct te ver over je grenzen heen. Zoek een sportfaciliteit waarbij de trainers je trainingen aan kunnen passen aan jouw niveau. Zo kun je veilig blijven sporten.

Als je eenmaal bent gestart geniet dan van het proces. Kijk ook regelmatig terug waar je vandaan komt en blijf niet enkel focussen op je doel. Soms lijkt het of je nog een hele lange weg te gaan hebt en dat is misschien ook zo. Maar als je terugkijkt en ziet wat je al hebt bereikt werkt dat extra motiverend.

Bij Better Through Movement starten we altijd op jouw niveau en helpen we je de beste weg te kiezen naar jouw doelen. Of dit nu enkel groepstrainingen zijn, personal training, voedingscoaching of een combinatie daarvan. Wij helpen je te bepalen waar je heen wilt en ook zeker om je successen te vieren. Zo blijf jij gemotiveerd en op het spoor op weg naar je sportieve doelen.

Wil jij dus jouw sportieve doelen bereiken? Geniet je dan van het proces of kies jij voor de makkelijke weg? Zoals besproken zorgt de makkelijke weg helaas enkel voor frustratie en geen (blijvend) resultaat. De weg die je moet gaan is lastig en zit vol valkuilen. Maar met behulp van een trainer/coach blijf jij op de goede weg en behaal jij je sportieve doelen.

Groetjes,

Bart
p.s. Wil jij hulp met het behalen van jouw sportieve doelen? Neem dan contact met me op.

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake