Vrouwen lopen hard tijdens CrossFit training bij sportschool in Zevenbergen

Op vakantie geweest? Tijd om die strandstoel te verruilen voor een dumbbell!

We hebben allemaal die ene vriend – laten we hem voor het gemak even ‘Lazy Leo’ noemen – die na een ontspannen vakantie terugkomt met een koffer vol zonnebrandcrème, schelpen en verhalen over siësta’s onder de palmbomen. Maar wees eerlijk, de enige siësta die Leo écht nodig heeft, is die tussen de sets van zijn squats. Ja, dat klopt, het is tijd om die ‘zen-modus’ in te ruilen voor ’trainingsmodus’! Want vandaag ga ik het hebben over het belang van het snel oppakken van de training na je vakantie.

Adios, strandstoel; Hallo, barbell!

Je hebt lang gewerkt aan je beachbody… je hebt smoothie’s met spinazie achterover geslagen alsof het een hemelse chocolademilkshake was. Je hebt maandenlang het idee van pizza en ijs afgezworen alsof het de pest was. En toen kwam die vakantie. Je hebt de zonsondergang bekeken terwijl je je tegoed deed aan een pita gyros. Je hebt gezwommen in de zee, in de zon gelegen en jezelf opgeladen. Maar nu lijkt het misschien alsof die ijsjes rechtstreeks naar je buik en heupen zijn verplaatst. Dus, genoeg geluierd! Het is tijd om die strandstoel te laten voor wat het is en die dumbbells weer in je handen te nemen.

Niet alleen voor de spiegel, Maar ook voor jezelf

Nu denk je misschien dat trainen alleen maar draait om er goed uit te zien, je spieren sterker maken en strakker in je vel zitten. En ja, dat is natuurlijk heerlijk. Maar laten we niet vergeten dat bewegen ook een geweldige manier is om je hoofd leeg te maken en jezelf een flinke oppepper te geven. Na die vakantiemodus kan een goede workout je humeur een duwtje in de juiste richting geven. Dus, waar wacht je op? Gooi je excuses overboord en ga aan de slag.

Van tapas terug naar een gezondere keuze

Laten we eerlijk zijn, het eten tijdens vakantie is een verhaal apart. Tapas hier, pasta daar, en laten we de lokale snacks niet vergeten. Je hebt zo’n beetje elke maaltijd geadopteerd alsof het een verloren puppy was. Maar nu is het tijd om die focus terug te brengen naar je voeding. Die volkoren pasta en kwark hebben je gemist, geloof me. En ja, dat stukje chocoladetaart kijkt je verleidelijk aan, maar jij bent sterk genoeg en dat geldt niet alleen voor je spieren.

Niet morgen, Maar vandaag!

De verleiding is groot om terug te gaan naar de sportschool uit te stellen… “ik begin morgen wel”. Maar laten we eerlijk zijn, morgen wordt volgende week, en volgende week wordt volgende maand. Dus waarom wachten? Begin vandaag! Je hebt je rust gehad, je hebt je ontspanning gehad, en nu is het tijd om je motivatie een boost te geven en je sportieve doelen te verpletteren!

Dus, de vakantie is voorbij en het is tijd om je sportschoenen weer aan te trekken, de barbell op te tillen en je grenzen te verleggen in de sportschool. Je lichaam is je dankbaar, je hoofd is in de wolken, en die Lazy Leo? Nou ja, die zal waarschijnlijk nog een dutje doen terwijl jij je doelen bereikt en lekkerder in je vel gaat zitten!

Groetjes,

Bart

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake