Een foto van een Better Through Movement Bidon, een schijf en twee dumbells op een box.

Wat is er mis met de Milon cirkel?

De Milon cirkel, we hebben er allemaal al wel eens van gehoord denk ik. Een cirkel in de sportschool van 8 toestellen waar je in een korte tijd je kracht en conditie traint. Je doet letterlijk en figuurlijk een rondje in de sportschool. Je kunt er zelf voor kiezen om de Milon cirkel een aantal keer te doen en bent snel weer klaar.

Voordelen van de Milon cirkel

Ik heb niks tegen een concept als de Milon cirkel. Je traint er je spieren. Je wordt er fitter van en natuurlijk is elke manier van lichaamsbeweging gewoon goed. Zeker als jij wel in beweging komt door de Milon cirkel en anders thuis op de bank had gezeten. Daarnaast helpen de toestellen je kracht op te bouwen en is het een redelijk hufterproof concept. Met weinig begeleiding, enkel een eerste kennismaking met de toestellen kun je aan de slag. De sleutel past de toestellen aan op jouw kracht en het toestel geeft aan welk tempo je moet volgen. Werkt perfect.

Nadelen van de Milon cirkel

Ik heb regelmatig gesprekken met mensen die aangeven ook de Milon Cirkel te hebben gedaan. Het ding is dat ze hier vaak op uitgekeken raken. Het is elke keer als je gaat dezelfde ronde. En dus vaak een aantal keer achter elkaar. Dezelfde toestellen. Dezelfde oefeningen en als je 3 x per week gaat. Zoals de meeste leden bij ons, snap ik dat je op een gegeven moment wel iets anders wil.

Alternatief: Better Through Movement

Bij Better Through Movement staat elke keer een andere workout op het programma en de coaches helpen je de oefeningen goed uit te voeren. Wij werken met kleine groepen waardoor er ook echt persoonlijke aandacht is. De trainers laten zien welke oefening gedaan moet worden en gaat samen met de groep aan de slag om dit goed te doen. Daarnaast sta je ook bij ons moe maar voldaan in een uurtje weer buiten. Super efficiënt dus. Onze trainingen zijn zoals gezegd elke keer anders en zijn dus nooit saai.

Conclusie: Variatie en Uitdaging

De Milon Cirkel is dus gewoon een goede manier van trainen om kracht en conditie op te bouwen. Zekers als je anders niet in beweging komt. Het is enkel steeds hetzelfde en kan dus op den duur saai worden. Wil je elke training uitgedaagd worden en voldoende variatie waardoor sporten nooit saai wordt? Kies dan eens voor een training bij Better Through Movement. Wij komen graag met je in contact en helpen je graag verder. Je kunt eenvoudig een intake inplannen via de knop hieronder.

Groetjes,

Bart

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake