Moet je als een CrossFit Games atleet trainen om fit te worden?

De CrossFit Games staan weer voor de deur. Van 27 juli tot 1 augustus is het weer zover. De fitste CrossFitters ter wereld gaan dan de strijd aan om te bepalen wie zich een jaar lang “The Fittest on Earth” mag noemen. We gaan tijdens deze competitie weer bijzondere dingen zien. Denk aan snatches van boven de 120 kilo, muscle ups en cleans met gewichten die jij amper krijgt gedeadlift. Het is leuk om te zien waar het menselijk lichaam toe in staat is. Maar heb jij dezelfde training nodig als deze “freaks of nature” om jezelf fit te voelen en jouw sportieve doelen te bereiken?

Natuurlijk niet. CrossFit is een diverse sport die schaalbaar is naar elk niveau. Het is leuk om soms workouts te doen die ook de Games atleten doen. Denk bijvoorbeeld aan een workout als Fran. Wellicht moet jij de bewegingen en gewichten nog wat schalen. Maar ook jij kunt op jouw niveau deze workout voltooien. CrossFit is schaalbaar en de coaches helpen je erbij om het beste uit jouw workout te halen. Maar elke dag trainen alsof je in de zomer op de Games staat is echt niet nodig als je wil af vallen, met je (klein)kinderen wil spelen of gewoon wat gezonder door het leven wil gaan.

Onze programmering is zo opgebouwd dat iedereen aan het eind van de les moe maar voldaan weer naar huis gaat. Verder helpt onze programmering ook om jou dichter bij jouw doelen te brengen. De ene keer ligt de focus wat meer op spieropbouw, dan ligt de focus meer op uithoudingsvermogen en elke workout zorgt ervoor dat jij strakker in je vel komt te zitten. Daarnaast passen we de workouts aan naar jouw niveau wanneer dat nodig is.

Wanneer je af wil vallen kun je ook voor voedingscoaching bij ons terecht. Onze voedingsdeskundigen helpen je met een voedingsschema en bieden jou die stok achter de deur om nu eindelijk resultaat te behalen. Wanneer je echt specifiek aan zaken wil werken. Denk aan het opbouwen van meer kracht, het verbeteren van je snatchtechniek, het verbeteren van je conditie of gewoon sneller resultaat wil boeken, dan is Personal Training een goede manier om dit te doen.  Gedurende een PT sessie gaan we echt met jouw doelen aan de slag en behaal je nog sneller resultaat.

Nu we de goalsessies aan het afnemen zijn horen we een hoop bijzondere verhalen. Deze week hoorde ik nog iemand zeggen dat ze nog nooit zoveel resultaat had bereikt in zo’n korte tijd. Een ander gaf aan dat hij merkte dat hij een stuk sneller was op de tennisbaan. En daar draait het uiteindelijk om. Dat jij beter functioneert in het dagelijks leven. Net wat fitter uit bed komt of beter kan presteren tijdens je voetbalwedstrijd op zaterdag. Deze mensen trainen echt geen 2 x 3 uur per dag. Maar zijn een aantal keer per week bij ons te vinden voor een training. Daarnaast hebben wij ze op weg geholpen om gezondere keuzes te maken. Zo boek ook jij resultaat.

Dus trainen als een CrossFit Games atleet is echt niet nodig. Regelmatig komen trainen en gezond blijven eten zijn veel belangrijker om jouw doelen te bereiken. En wij helpen je er graag bij.

Wil je extra begeleiding ontvangen? Neem dan snel contact op.

Wil je starten?

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake