Dame maakt ring rows tijdens CrossFit fitness training in sportschool Zevenbergen

5 Tips om je sportieve doelen te bereiken

Inleiding

Fit worden is een weg die toewijding en vastberadenheid vereist. Wat alleen vaak gebeurd is om vol energie te beginnen en geleidelijk aan motivatie te verliezen. In deze post bespreken we enkele tips om je sportieve doelen te bereiken en vooruitgang te boeken naar een gezondere levensstijl.

Stel specifieke, meetbare doelen

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen wanneer je aan je fitnessreis begint, is specifieke, meetbare doelen stellen. Dit betekent dat je in plaats van alleen maar te zeggen “ik wil fit worden”, echt vastlegt wat dat voor jou betekent. Wil je afvallen, spiermassa opbouwen of gewoon je lekkerder in je vel zitten? Als je een specifiek doel voor ogen hebt, kun je meetbare targets stellen om je op de rit te houden. Als je bijvoorbeeld wilt afvallen, zou je een doel kunnen stellen om wekelijks een halve kilo kwijt te raken.

Vind iemand die een stok achter de deur biedt.

Iemand hebben die je verantwoordelijk houdt, kan helpen gemotiveerd te blijven. Overweeg om een vriend of familielid te vinden die dezelfde fitnessdoelen heeft als jij, of om lid te worden van een sportschool waarbij je geen nummer bent maar waar ze weten als je niet bent geweest. Dit helpt je niet alleen gemotiveerd te blijven, maar kan ook een goede manier zijn om nieuwe vrienden te maken en een groep mensen te vinden met dezelfde mindset als jij.

Vier je vooruitgang en kleine overwinningen

Een ander belangrijk aspect van motivatie is om je voortgang en kleine overwinningen te blijven vieren. Het helpt als je jouw workouts logt, je voortgang ten opzichte van je doelen meet, of gewoon de tijd neemt om terug te kijken naar hoe ver je bent gekomen. Door je bewust te zijn van je prestaties, bouw je vertrouwen op en blijf je gemotiveerd.

Plan workouts vooruit

Een van de meest voorkomende problemen om je aan een fitnessroutine te houden, is gebrek aan tijd of energie. Om dit tegen te gaan, kun je proberen je workouts vooruit te plannen. Plan daarom je trainingssessies vooruit. Of misschien je kleding de avond ervoor klaarlegt. Door sporten een prioriteit te maken en vooruit te plannen, is het makkelijker om je routine vast te houden, zelfs als je het druk hebt.

Maak van fitness een sociale activiteit

Een andere geweldige manier om gemotiveerd te blijven, is om van sporten een sociale activiteit te maken. Dit kan betekenen dat je aan de slag gaat met een teamsport, een groepsles met vrienden volgt, of misschien met een vriend of vriendin gaat wandelen of rennen. Dit helpt niet alleen om jezelf verantwoordelijk te houden, maar kan ook een leuke manier zijn om gezellig samen te zijn wanneer je werkt aan je sportieve doelen.

Bij Better Through Movement

Wij werken eigenlijk met alle 5 de aspecten om jou gemotiveerd te houden. Zo starten we altijd met een persoonlijke gesprek waar we jouw doelen bepalen. Daarnaast evalueren we elke 90 dagen je vooruitgang en sturen waar nodig bij. Zo heb je steeds nieuwe doelen om aan te werken en vieren we meteen jouw successen. Ons Bright Spots Bord helpt hier ook bij. Onze leden vullen na elke les in wat ze hebben bereikt tijdens de les. Zo ben je jezelf bewust van de prestaties die je hebt geleverd.

Bij onze sportschool ben je geen nummer maar weten we wanneer je een tijdje niet bent geweest. We nemen dan ook direct contact met je op om te vragen hoe het met je gaat. Daarnaast sport je in een groep met vaak dezelfde mensen. Je bouwt een band om met elkaar waardoor ook andere je missen en je vragen waar je bent. Zo heb je een stok achter de deur om te blijven trainen.

Tot slot plan je altijd je workouts vooruit via de app. Je hebt een afspraak om te trainen en zorgt dus ook dat je er bent!

Conclusie

Het kan moeilijk zijn om gemotiveerd te blijven op weg naar je sportieve doelen, maar door specifieke doelen te stellen, ondersteuning te vinden, kleine overwinningen te vieren, vooruit te plannen en van fitness een sociale activiteit te maken, blijf je op de goede weg. Onthoud dat vooruitgang niet van de ene op de andere dag komt en dat het belangrijk is om geduld te hebben en jezelf de tijd te geven. Met jouw tomeloze inzet ga je resultaat boeken en kom je met kleine stapjes steeds dichter bij je sportieve doelen.

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake