Spring jij straks nog je bed uit?

Regelmatig krijg ik de vraag welke groep ik nu echt het leukst vind om les te geven. Uiteraard hebben alle groepen hun eigen charmes. De kidsgroep is echt de basis en er komt altijd een enorme energie vrij bij deze groep. De reguliere groep zijn leeftijdsgenoten en mensen die het leuk vinden om zichzelf te blijven verbeteren. De Vintage (55+) groep laat zien wat echt belangrijk is binnen CrossFit. Plezier hebben in beweging en je niet druk maken om je score. Gezelligheid, saamhorigheid en vooral waardering voor het proces. Dus is die PR echt zo nodig? Of spring jij straks nog uit bed omdat je gezondheid het allerbelangrijkste is.

Uiteraard is het leuk een goede score neer te zetten. Steeds je tijden te verbeteren of meer-en-meer gewicht te tillen. Maar iedereen wordt ouder, en er komt een moment dat het lastiger wordt om nieuwe PR’s te halen of om je PR’s te evenaren. De 55+ groep laat zien dat een PR niet belangrijk is. Dat is allemaal relatief. Het is mooi om te kunnen zeggen dat je 200 kg hebt gedeadlift. Maar wanneer je later terugkijkt op je leven denk ik niet dat dit momenten zijn waar je echt blij van word. Het gaat vooral om ook nog op latere leeftijd mobiel te zijn en te kunnen doen waar jij gelukkig van word.

Gisteren heb ik deze groep voor het eerst een workout toegestuurd, zodat ook zij thuis aan de slag kunnen blijven. De verwachting was dat we met een paar weken weer open zouden gaan. Maar helaas bleek dat toch wat anders te liggen. Daarom ook voor deze groep thuisworkouts. De reacties die ik daarna heb ontvangen zijn echt fantastisch. Zo was er een dame die aangaf dat ze thuis samen met haar man elke dag al 20 tot 30 minuten hun oefeningen doen. Ze had zelfs een box aangeschaft om nog wat extra oefeningen te doen.

Een andere dame stuurde vorige week zelfs haar complete workout door die zij die dag had uitgevoerd. Andere gaven aan blij te zijn met de workout en direct er mee aan de slag te gaan. Wellicht heeft deze groep wat meer tijd om te trainen en is het dus makkelijker om tijd vrij te maken om te trainen. Maar de motivatie hiervoor werkt aanstekelijk. Deze groep weet waarom ze in beweging zijn en blijven. Zodat ze in de ochtend zonder al te veel moeite uit bed kunnen stappen. Uiteraard heb je niet op elk aspect van je leven invloed. Maar dit is iets wat je zelf in de hand hebt. Blijf in beweging, elke dag opnieuw. Blijf niet zitten, want je roest vast en het kost steeds meer moeite om aan de slag te gaan.

Bij de 55+ groep hoeft niemand zich meer te bewijzen. Het draait dan ook niet om de hoogste score te behalen en of je squat wel diep genoeg is. Deze groep draait om gezelligheid en vooral in beweging zijn. Ik weet dat het competitie-element bij CrossFit ook fantastisch is. Ik heb niet voor niets wedstrijden gedaan. Maar denk er volgende keer aan dat wanneer je aan het trainen bent je eigenlijk bezig bent om je lichaam voor te bereiden op gezond oud worden. Want dat willen we uiteindelijk allemaal.

Groetjes,

Bart

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake