Een echte sportschool lijkt niet op een sportschool

Ik ben met Better Through Movement in 2015 gestart met een investering van € 15.000 Met wat spaargeld en een lening van mijn ouders kon ik aan de slag en dacht ik dat ik de jackpot had gewonnen. € 15.000 euro is niet veel om te starten met een sportschool. De inhoud van de meeste sportscholen kost het 100-voudige van dat. Maar dit kleine budget was eigenlijk ook een voordeel. Ik had geen ruimte voor flitsende apparaten of een sauna. Met dit kleine budget moest ik bepalen wat nodig was voor mijn sportschool om mensen echt resultaat te laten boeken.

Ik wist ook dat ik geen ruimte had voor dure reclamecampagnes. Ik was afhankelijk van de mond-tot-mond reclame van mijn leden. Dat betekende ook dat ik mensen moest helpen met RESULTAAT boeken! 

Dus toen het moment daar was om materialen te bestellen kocht ik barbells met schijven, kettlebells, een paar boxen en mijn vader maakte een rek. Roeiers kocht ik tweedehands want ik had nog geen geld voor nieuwe. Tot slot legde ik een rubbervloer weg. Vrijwel alles deed ik zelf om kosten te besparen.

Maar op de dag dat de spullen binnenkwamen dacht ik. Het is niet veel. Maar meer heb ik niet nodig om mensen te helpen echt resultaat te behalen.

Dat bleek ook zeker waar. Voor 5 jaar trainden we aan de Prins Hendrikstraat onder onze oude naam en maakte we mensen super fit! Geen spiegels, geen apparaten en geen zwembad of sauna. Dat hadden we ook allemaal niet nodig!

Tegenwoordig heb ik de middelen om materiaal aan te schaffen en zeker als het mist dan schaf ik het aan. Maar het is veelal hetzelfde. Een setje extra dumbbells, een groter rek op de nieuwe locatie. Ook nu kom je bij Better Through Movement geen leg extension apparaat of pec deck tegen. Je ziet bij ons mensen squats, push ups en pull ups maken. Want dat is wat wel werkt.

De meeste sportieve en fitte mensen weten dat de meeste apparatuur niet nodig is om fit te blijven. Veel sportscholen bieden comfort met machines met kussen erop, een nekrol voor om je barbell en een tv voor op de loopband. Maar mensen die fit zijn, mensen die af willen vallen of mensen die gewoon geen last meer willen hebben van hun rug, vermijden die dingen. Mensen die weten wat werkt weten ook dat ze niet meer keuzes nodig hebben maar gewoon harder moeten werken!

Bijna iedereen die traint bij Better Through Movement heeft ook bij andere sportscholen getraind. Vrijwel iedereen geeft aan dat ze het beu waren geen resultaat te boeken. Ze waren opzoek naar de goedkoopste optie of de grootste faciliteit met de meeste keuze. Maar uiteindelijk kom je tot het besef dat resultaat is wat echt belangrijk is. Dus gingen ze opzoek naar een coach.

Een coach maakt geen gebruik van apparaten. Een professionele coach of trainer waarbij zijn/haar voortbestaan afhankelijk is van het resultaat van zijn klanten maakt gebruik van boxen, barbells, pull ups, push ups en voedingscoaching. Ik moest voor het voortbestaan van mijn bedrijf kiezen voor iets dat werkt en dan kun je niets anders dan teruggaan naar de basis.  

Veel mensen die ik spreek voor een intake vragen waar de apparaten zijn. Het lijkt namelijk gewoon een open ruimte. Maar die ruimte heb je nodig tijdens het trainen. Je bent namelijk constant in beweging. Als je fit wil worden moet je ook bewegen. Trainen vraagt niet om in hoogte verstelbare stoel of kussens. Alles wat je nodig hebt is aanwezig. Geen ruimteverspilling, geen tijdverspilling en ook geen verspilling van jouw inzet.

Achteraf gezien had ik zelfs minder materialen gekocht. Ik heb in de loop der jaren spullen bijgekocht die gewoon staat te verstoffen. Dit zijn veelal toch apparaten die gebruikt werden tijdens competities. Maar zoals gezegd is dat echt niet nodig. Want mensen doen burpees, maken snatches en doen oefeningen in het rek. Bovendien heeft iedereen plezier tijdens het trainen en dat is eigenlijk het allerbelangrijkste. Mensen komen met plezier en zijn een stuk fitter dan toen ze van start gingen. Ik ben een betere coach geworden door deze mensen. Maar het materiaal dat ik gebruik is nog steeds hetzelfde.

Groetjes,

Bart

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake