Waarom is het loggen van je prestaties belangrijk?

Elke training die je doet push je jezelf tot het uiterste. Ongeacht wat er op het programma staat. Of dit nu zware squats zijn, 5 kilometer rennen of een korte workout met box jumps en een oefening met de barbell. Jij doet je best. Je legt alleen nooit je prestaties vast. Elke keer wanneer een set squats op het programma staat weet je niet waar je moet beginnen en wat je zou kunnen tillen. Voor elke workout met pull ups vraag je jezelf af welke elastieken gebruik ik ook alweer en voor de kettlebell swings kom je er regelmatig achter dat de kettlebell die je vast hebt toch eigenlijk te licht is voor deze workout. Waarom is het loggen van je prestaties nu zo belangrijk?

Om je vooruitgang te meten is het belangrijk om vast te leggen wat je doet. Het mooie van CrossFit is dat het evidence based fitness is. We kunnen door je workouts te loggen laten zien dat je werkcapaciteit toeneemt.

Het loggen van je prestaties is belangrijk

De filosofie van CrossFit is om je werkcapaciteit te verhogen voor een zo breed mogelijk tijdsbestek voor zoveel mogelijk verschillende oefeningen. Zo ben je op elke mogelijke taak voorbereid in het dagelijkse leven. Om dit te meten is de volgende formule belangrijk: Power = Force x Distance / Time .  Hierbij is Power de intensiteit van de workout. De force is het gewicht dat wordt verplaatst tijdens de workout. Of dit nu het gewicht op de barbell is of je eigen lichaamsgewicht. Distance is de afstand die je aflegt tijdens de workout. Of dit nu de afstand is die de barbell aflegt in een beweging of een stuk dat je rent, roeit of fietst. Time is de tijd dat het kost om het werk af te ronden. Wanneer je dus een workout doet en je bent sneller klaar, je herhalingen zijn toegenomen, je verplaatste gewicht is hoger of een combinatie van deze 3 aspecten. Geeft dat aan dat de intensiteit van de workout is toegenomen en daarmee je werkcapaciteit.

Als je doel is om fitter te worden is het dus altijd belangrijk om vast te leggen wat je hebt gedaan. Daarnaast zorgt het vastleggen van je scores er ook voor dat je helder hebt wat je voorgaande keren hebt gedaan. Hierdoor is het makkelijker de juiste intensiteit van de workout te behalen. Deze intensiteit is belangrijk. Want doordat CrossFit trainingen vrijwel altijd onder hoge intensiteit plaatsvinden, zorgt dit ervoor dat jij supersnel resultaat boekt. Of je nu af wilt vallen, meer spiermassa op wil bouwen of gewoon zelfverzekerder door het leven wil gaan.

Dus wil jij het maximale uit je trainingen halen? Log dan zeker je workouts. Ons Sportbit systeem helpt je daarbij omdat het loggen van deze gegevens super simpel is. Weet je niet hoe dit moet? Vraag aan je mede Movers hoe je dit doet. Tot slot werkt het zien van vooruitgang motiverend en ben je er dus extra op gebrand het uiterste van jezelf te geven. Het loggen van je prestaties is echt belangrijk. Dus log je scores en boek nog meer vooruitgang!

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake