De ontwikkeling van Better Through Movement

Wellicht heb je het al voorbij zien komen maar deze maand bestaan we 7 jaar. Op zo’n moment ga je toch altijd even terugkijken naar waar je vandaan gekomen bent en hoe de ontwikkeling van Better Through Movement is gegaan in deze jaren.

Toen ik net ben gestart deed ik nog veel CrossFit wedstrijden en was ik van mening dat deze sport alleen voor fitte mensen was. Mijn filosofie was op dat moment ook “go hard or go home”. Natuurlijk is dat ook vaak het beeld dat ontstaat wanneer je vanaf de zijlijn kijkt naar CrossFit. Tik op Google CrossFit in en je ziet mannen zonder shirt en vrouwen in korte tops de meest gekke workouts doen en compleet stuk gaan.

Ongeveer 3 jaar geleden ben ik gestopt met wedstrijden en dit was voor mij een echte eyeopener. Deze sport werkt ook zeer goed wanneer je gewoon fit wil worden of wil blijven. Of je nu al jaren niets hebt gedaan of al jaren sport maar opzoek bent naar een andere uitdaging. Binnen CrossFit is het mogelijk om aan je trekken te komen. Langzaam maar zeker veranderde ook de focus van Better Through Movement. In de afgelopen jaren zijn we meer gaan focussen op het trainen voor gezondheid dan het trainen van wedstrijdatleten. Door een naamswijziging heb ik geprobeerd dit nog extra kracht bij te zetten en ook dat is gelukt. Wanneer je nu de leden vergelijkt met bijvoorbeeld 5 jaar geleden dan zie je dat de gemiddelde leeftijd een stuk hoger ligt en dat ook de sportieve doelen van de mensen die bij ons trainen zijn veranderd.

Natuurlijk had elke dag tot het gaatje gaan en de meest bizarre workouts doen met z’n allen ook zijn charmes. Maar ik ben van mening dat ik met mijn sportschool veel meer kan bijdragen aan de gezondheid van Zevenbergen door CrossFit in te zetten als manier om gewoon zekerder van jezelf te zijn en lekkerder in je vel te zitten. Door mijn visie van een aantal jaar geleden is een enkeling misschien zelfs geschrokken van de sport en heeft gedacht, dit is echt niks voor mij en dat is jammer.

Op dit moment probeer ik samen met mijn team mensen op hun eigen tempo kennis te laten maken met de sport en dat werpt zijn vruchten af. Ik hoor vrijwel nooit meer dat mensen in het starterstraject ontzettende spierpijn hebben. Natuurlijk is dat nooit helemaal tegen te gaan. Maar wanneer je 2 of 3 dagen amper kunt lopen is de lol er snel af. Daarom starten we nu een stuk rustiger en bouwen we de intensiteit geleidelijk op. Ook dit spreekt mensen gelukkig aan. Er zijn zelfs mensen gestart die een aantal jaar geleden ook een proefles hadden gedaan maar op dat moment dachten. “Dit is niks voor mij!”

Ik ben blij dat we deze weg in zijn geslagen want zo kunnen we meer mensen helpen. Dit zijn dan ook vooral de mensen die het echt nodig hebben. CrossFit is echt niet alleen voor fitte mensen maar ook zeker wanneer je gewoon lekkerder in je vel wil zitten. De ontwikkeling van Better Through Movement staat nooit stil. Maar de weg die we een aantal jaar geleden zijn ingeslagen is in mijn ogen wel de juiste geweest.

Groetjes,

Bart

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake