Sneeuw? Hier zijn 5 oefeningen voor binnen

Nu er buiten een hoop sneeuw ligt en het behoorlijk koud is, maak je vaker de keuze om thuis te blijven en niet te gaan hardlopen. Door de sneeuw kan het gevaarlijk glad zijn op je looproute en voor je het weet val je en ben je letterlijk en figuurlijk lang uit de running. Daarom hebben wij 5 oefeningen voor je verzameld die je gewoon binnen kunt doen en waarbij je toch aan je conditie en fitheid kunt werken.

Oefeningen

  • Burpee: iedereen die wel eens een burpee heeft gedaan weet dat het een tamelijk eenvoudige beweging is. Je gaat naar de grond en komt weer omhoog. Maar na een aantal herhalingen merk je dat het echt een hel is om te doen. Je hartslag stijgt en het zweet begint te stromen. Maak 5 minuten burpees en probeer elke keer dat aantal verbeteren. Succes gegarandeerd.
  • Mountain climber: Bij de mountain climber ga je in de voorligsteun staan en tik je met je knieën je ellebogen aan.  Hoe hoger het tempo, hoe lastiger dit wordt. Wil je ook nog een stretch in je billen en heupen ervaren, voer dan een groiner uit. De beweging lijkt op elkaar. Maar de positie van je voet is net anders. Probeer het maar eens.

Groiner:

  • Jumping jack: Deze oefening gebruiken we vaak bij Better Through Movement als warming up. Je gebruikt een hoop spieren en de belasting is relatief licht. Daarnaast gaat je hartslag omhoog en krijg je het een stuk warmer. Ideaal voor deze koude dagen.
  • Jumping squats: Iedereen die een hoog aantal squats achterelkaar heeft gedaan kent de sensatie van verzuurde benen. Wil je dit moment wat versnellen en je hartslag laten stijgen om zo je conditie te verbeteren. Maak dan een aantal jumping squats. Deze oefening wordt snel lastig en een ware uitputtingsslag. Ga ermee aan de slag en ervaar het zelf.
  • Box jumps: Voor deze oefening heb je een verhoging nodig. Dit kan een muurtje zijn, maar ook een omgedraaid kratje bier. Zorg ervoor dat je op een stevig oppervlak springt dat niet weg kan schuiven. Door de box jumps word je explosiever in je benen en in je heupstrekking, daardoor kun jij wanneer je weer buiten kunt gaan rennen nog sneller je ronde afwerken.

Toepassing

Wellicht denk je nu, hele leuke oefeningen, maar hoe pas ik ze toe? Je kunt deze oefeningen eenvoudig in een tabatavorm doen. Een tabata zijn 8 rondes van 20 seconde werken en 10 seconde rust. Wanneer je de volgende video volgt, hoef je enkel de muziek te volgen. Zo hoef je niet na te denken wat de bedoeling verder is. Probeer elke ronde dezelfde score te halen. Je kunt de tabata zo vaak als je wil herhalen. Dus ook wanneer je maar een paar minuten tijd hebt kun je even een korte workout doen.

Wat is jouw favoriete oefening?

Groetjes,
Bart

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake