Goedkoop je homegym inrichten, dit heb je nodig voor de perfecte workout!

Nu iedereen thuis aan het trainen is vragen sommige zich af. Wat heb ik nodig om een goede training thuis te kunnen doen? Het draait hierbij vooral om creativiteit. Een jerrycan met water kan al eenvoudig doorgaan voor een gewicht en een bierkrat kun je ook eenvoudig als trainingsmateriaal gebruiken. Mocht je toch graag wat spullen aanschaffen dan kun je voor de gemiddelde CrossFit training met een paar materialen bijna elke training aan.

Met een dumbell/kettlebell kun je vrijwel alle oefeningen doen die je ook met een bar kunt doen. Een extra trainingsprikkel is dat je ook steeds moet corrigeren bij het uitvoeren van de oefeningen. Bij een bar ben je vaak net wat beter in evenwicht waardoor je deze trainingsprikkel wat minder hebt. Daarnaast kun je met een dumbell/kettlebell ook swings maken. Dus met een dumbell/kettlebell heb je al een hoop oefeningen getackeld. Ben je van plan om maar 1 ding aan te schaffen? Met een dumbell/kettlebell kun je elke dag een andere full-body workout doen en verveel je je nooit.

Een setje ringen of een optrekstang zorgen ervoor dat je een hoop extra oefeningen uit kunt voeren in je homegym. Denk aan pull ups/ring rows, maar ook toes to bar/toes to rings. Met een setje ringen of een bar train je vooral je rug, schouders en je grip. Om een complete CrossFit training thuis uit te kunnen voeren mag een bar of een setje ringen dus niet ontbreken.

Daarnaast is het ook raadzaam om een box toe te voegen aan je trainingsruimte. Eén van onze leden heeft zelf een box in elkaar geklust voor een paar tientjes. Het kost misschien wat tijd. Maar door het toevoegen van een box kun je eenvoudig boxjumps en boxdips aan je trainingsmogelijkheden toevoegen. Hierdoor train je de explosiviteit vanuit je heupen voor bijvoorbeeld een snatch of een clean wanneer je straks weer in de box aan de slag gaat. Daarnaast kun je bij die boxdips je triceps trainen. Iets wat ertoe bijdraagt dat je eindelijk die vervelende kipfiletjes kwijtraakt.

Voor de cardio oefeningen kun je altijd gaan hardlopen en burpees maken. Maar met een springtouw kun je ook thuis touwtje springen en je double-unders oefenen. Dit is het moment om deze lastige oefening eindelijk eens onder de knie te krijgen.

Wanneer je dus een dumbbell/kettlebell, setje ringen/bar, een box en een springtouw in huis haalt kun je eigenlijk elke workout aan en is jouw homegym compleet. Met dit beperkt aantal materialen ben jij in een mum van tijd fit en er zijn eindeloos veel workouts online te vinden die jij thuis uit kunt voeren.  Ga dus ook nu je thuis moet trainen gewoon lekker verder. Zo blijf je fit en kun je tijdens de kerstmaaltijd ook echt genieten.

Groetjes,

Bart

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake