Hoe houd jij je motivatie nu je niet naar de sportschool kunt?

De afgelopen dagen heb ik regelmatig gehoord dat het lastig is om gemotiveerd te blijven nu er weer thuis getraind moet worden. Je mist je gymbuddies en de motivatie van de trainert. Vaak neem je jezelf voor om een thuis workout te doen, maar dan komt er weer iets tussen. De kinderen zijn thuis en vaak lijken andere dingen belangrijker dan een uurtje tijd voor jezelf maken en even trainen.

Wat vaak goed werkt is het stellen van doelen. Op deze manier zet je voor jezelf een stip op de horizon en heb je een punt om naartoe te werken. Stel jezelf altijd een uitdagend doel zoals 20 kg afvallen, een 100 kilo squat of het rennen van een marathon. Wanneer je dat doet is het belangrijk dat je deze doelen opknipt in kleinere stukjes. Zo is het makkelijker om naar je gestelde doel te werken en blijf je gemotiveerd. Wanneer je bijvoorbeeld 20 kilo wil afvallen kun je voor jezelf het doel stellen om 1 kilo af te vallen. Wanneer je die eerste kilo bent afgevallen stel je jezelf het doel om 5 kilo af te vallen. Bepaal ook steeds hoe je deze kleine successen gaat vieren. Bij afvallen is dat wellicht wat makkelijker. Zo kun je bijvoorbeeld ervoor kiezen om bij je eerste 5 kilo een nieuwe trui te kopen maar dan uiteraard in een kleinere maat. Zo beloon je voor jezelf het behalen van je doelen en blijft het werken aan je doelen leuk. Stippel de weg uit naar je hoofddoel met steeds kleine tussendoelen en eventueel een beloning wanneer je dat doel hebt bereikt. Zo wordt het werken aan je doelen echt leuk.

Het visualiseren van het behalen van een doel werkt ook goed. Stel jezelf een doel en bedenk hoe het zou voelen om dat doel te behalen. Stel jezelf voor je bent die 20 kilo afgevallen, hoe zou je jezelf voelen? Hoe kom je uit bed? Wat heb je aan? Dit zorgt allemaal voor een extra binding met je doel.

Wanneer je de volgende keer even geen zin hebt om te trainen. Denk dan even aan waar je naartoe wilt. Vaak zorgt dit voor extra motivatie en ga je aan de slag. Je zal zien dat de was of die email best nog wel even kunnen wachten.

Groetjes,

Bart

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake