Vrouw maakt handstand push ups op een box tijdens CrossFit training in sportschool Zevenbergen

Lekkerder in je vel met CrossFit

CrossFit is de afgelopen jaren enorm populair geworden in Nederland. En dat is niet voor niets! CrossFit is namelijk een uitdagende en afwisselende manier van sporten die geschikt is voor iedereen, ongeacht je niveau of leeftijd. Lekkerder in je vel met CrossFit? In deze blog leggen we uit waarom CrossFit de beste keuze is.

Waarom Crossfit?

Als beginner is het vaak lastig om te bepalen welke sport het beste bij je past. CrossFit kan een goede optie zijn voor iedereen die op zoek is naar een sport waarbij je zowel kracht als conditie opbouwt. Het grote voordeel van CrossFit is dat de workout elke les weer anders is en dat een grote hoeveelheid oefeningen en variaties wordt gebruikt Hierdoor train je je hele tijd en blijft je trainingsprogramma leuk en uitdagend. Bovendien is CrossFit geschikt voor mensen van alle leeftijden en trainingsniveaus, doordat de workouts kunnen worden aangepast aan jouw persoonlijke niveau.

De voordelen van Crossfit

CrossFit heeft vele voordelen voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Een aantal van deze voordelen zijn:

  • Verbeterde conditie: Door de afwisselende workouts en de combinatie van kracht- en cardiotraining verleg je elke training weer je grenzen en gaat je conditie met sprongen vooruit.
  • Meer kracht: CrossFit workouts zijn gericht op functionele bewegingen die je ook in het dagelijks leven tegenkomt. Hierdoor bouw je niet alleen kracht op waardoor je zowel tijdens het trainen merkt dat je sterker wordt. Maar ook in het dagelijks leven ga je vooruitgang zien.
  • Verbeterde flexibiliteit: Door de levensstijl van de meeste mensen worden je gewrichten steeds minder volledig gebruikt. De oefeningen binnen CrossFit en de manier van uitvoeren van deze bewegingen zorgen ervoor dat je flexibeler wordt en werk je aan de gezondheid van jouw gewrichten.
  • Verminderde stress: CrossFit zorgt door de intensiteit voor een uitlaatklep. Hierdoor verlaag je je stress en zit je lekkerder in je vel.
  • Betere gezondheid: Door het trainen van je lichaam verbetert ook je algehele gezondheid, waardoor je minder snel ziek wordt en je beter voelt.

Tips voor beginners

Als beginner kan CrossFit best wel intimiderend zijn, maar met de juiste mindset en tips kom je al een heel eind.

  • Begin rustig: Zorg dat je eerst de technieken beheerst voor je het gewicht gaat opvoeren. Bouw daarna langzaam op naar zwaardere gewichten en intensievere workouts.
  • Focus op techniek: Het is belangrijk om de techniek van de oefeningen goed onder de knie te krijgen voordat je zwaardere gewichten gaat gebruiken.
  • Rust voldoende: Het is belangrijk om voldoende rust te houden tussen je trainingsdagen. Hierdoor kan je lichaam herstellen. CrossFit zorgt voor een leuke uitdaging, waardoor dit verslavend werkt en jij vaker wil trainen. Maar voldoende rust is ook belangrijk, hierdoor geef je jouw lichaam de kans om goed te herstellen, voor nog sneller resultaat.
  • Luister naar je lichaam: Wanneer een oefening niet goed voelt geef dit dan direct aan bij je coach. Hij/zij helpt je om oefeningen aan te passen zodat ook jij met een goed gevoel kunt trainen.

Bij Better Through Movement

Bij ons start je altijd met een aantal 1-op-1 trainingen om technieken onder de knie te krijgen. Daarnaast helpen de coaches je om te wennen aan de intensiteit van de workouts. Omdat we in een 1-op-1 setting werken is dit heel eenvoudig te regelen en heb jij altijd een goede en uitdagende training gehad. Wanneer je de technieken goed beheerst kun je doorstromen naar de groep of 1-op-1 blijven werken voor nog sneller resultaat. Onze trainers helpen iedereen tijdens de trainingen om workouts aan te passen naar ieder zijn niveau. Wat ervoor zorgt dat iedereen dezelfde workout doet maar aangepast naar jouw niveau.

Conclusie

CrossFit kan een geweldige manier zijn om je fysieke en mentale gezondheid te verbeteren, maar het is belangrijk om als beginner rustig aan te beginnen en goed op je techniek te letten. Met de juiste mindset en tips pluk je snel de vruchten van de vele voordelen van CrossFit. Dus waar wacht je nog op? Ga de uitdaging aan en zit lekkerder in je vel met CrossFit.

Groetjes,

Bart

p.s. Wil jij ook lekkerder in je vel zitten? Neem dan gewoon contact op en we helpen je verder!

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake