Heb jij last van het shiny object syndrome?

Wellicht heb je er nog nooit van gehoord en weet je dus niet of je last hebt van het shiny object syndrome! Maar wat het wil zeggen is dat alles wat nieuw is, je afleidt van het pad dat je bewandelt. Het Nederlandse gezegde “het gras is altijd groener aan de overkant” is hier eigenlijk een goed voorbeeld van.

Ook ik heb me wel eens verloren in een nieuw idee of laten verleiden tot het aanschaffen van nieuw materiaal. De verkopers van sportmaterialen zijn hier natuurlijk een kei in. Het aanprijzen van nieuwe materialen omdat je dit echt MOET hebben omdat dit je trainingen zoveel beter maken. Een Yoke, zandzakken, BikeErg. Noem maar op. Maar heb je al deze materialen nodig om sterker en fitter te worden of wat kilo’s af te vallen? Uiteindelijk niet. Zo ook met “nieuwe” manieren van trainen of trainingsmethodes. Denk hierbij aan EMS-trainingen, sporten in warmtecabines of een Milon cirkel. Deze trainingsmethodes zijn vaak weinig revolutionair en worden ontwikkeld door bedrijven die gewoonweg winst willen genereren. Wanneer je hier vatbaar voor bent spring je van hype naar hype. Coaches zouden ervoor moeten zorgen dat wij laten zien wat wel werkt. Sporters zoals jij zien vaak door de bomen het bos niet meer.

Natuurlijk is het belangrijk om resultaat te bieden en wat voor de één werkt, werkt soms niet voor de ander. Maar uiteindelijk draait het gewoon om hard trainen. Je gaat geen resultaat zien als je altijd binnen je comfortzone traint. Wanneer je niet gezweet hebt tijdens een training of het niet zwaar hebt gehad tijdens een oefening ga je geen progressie boeken. Zo simpel is het. Dus stop met spelen en start met trainen! Zet een keer dat stapje extra of pak eens wat zwaarder bij een oefening. Zo daag je jezelf uit.

Trainingen van 20 minuten waar je op een laag pitje fietst of “rent” of een gewichtje verplaatst zorgen ervoor dat je misschien wat meer uithoudingsvermogen creëert. Maar je bent tot veel meer in staat. Onderzoek toont aan dat wanneer je onder hoge intensiteit traint je vetverbranding na de workout veel hoger ligt omdat je lichaam aan het werk gezet wordt om te herstellen van deze training. Je lichaam hoeft niet te herstellen van een stukje fietsen of een lesje steps. Push jezelf, het is misschien soms niet leuk. Maar daar word jij echt beter van.

Dus heb jij last van het shiny object syndrome? Misschien wel, maar het is niet nodig. Wat je nu doet kan ook werken als je maar hard traint. Push jezelf tijdens te trainingen. Pak wat meer gewicht en laat je niet verleiden om mee te gaan met de nieuwste hype. Je hebt het echt niet nodig om resultaat te boeken.

Wat doe jij om echt resultaat te boeken? Ik hoor het graag!

Groetjes,

Bart

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake