Burpees tijdens HIIT CrossFit workout bij Sportschool Zevenbergen

Heb jij het altijd druk? Kies voor HIIT!

Heb je moeite om tijd vrij te maken voor sporten in je drukke schema? Je bent niet de enige. Tussen werk, familie en sociale verplichtingen kan het moeilijk zijn om tijd te vinden voor sport. Maar wat als er een manier was om een effectieve workout te doen in slechts 20 minuten of minder? Dus heb jij het altijd druk? Kies voor HIIT!

Wat is High-Intensity Interval Training?

HIIT is een trainingsmethode die trainen onder hoge intensiteit afwisselt met korte rustmomenten. CrossFit is bijvoorbeeld te zien als een HIIT methode. Het mooie van HIIT is dat het aangepast kan worden naar verschillende soorten oefeningen, zoals hardlopen, oefeningen met lichaamsgewicht, gewichtheffen of een combinatie van deze onderdelen. Het belangrijkste is om jezelf tot het uiterste te pushen tijdens de periodes van hoge intensiteit. Zo behaal je het meeste resultaat.

Waarom is HIIT de Beste Workout voor wanneer je het druk hebt?

  1. Je bespaart tijd: HIIT workouts kunnen al in 10-20 minuten worden gedaan, hierdoor is dit de perfecte keuze voor wanneer je het altijd druk hebt en dus moeite hebt om tijd vrij te maken voor sporten.
  2. Vetverbranding: HIIT zorgt voor een hogere vetverbanding dan een normale cardio workout. Dit vooral omdat je dus onder hoge intensiteit werkt en dit zorgt voor een hogere hartslag en een langere hersteltijd na afloop van je training.
  3. Cardiovasculaire Gezondheid: HIIT draagt bij aan een betere cardiovasculaire gezondheid. Door de hoge intensiteit van je trainingen moeten je hart en longen harder aan de bak en dit verhoogt dus je prestaties.
  4. Geen apparatuur nodig: Veel HIIT workouts kunnen gedaan worden met alleen je lichaamsgewicht of zonder apparaten. Hierdoor zijn deze workouts een goede keuze voor thuis of voor onderweg.
  5. Aanpasbaar aan jouw niveau: HIIT workouts kunnen aangepast worden aan je fitnessniveau. Dit kan eenvoudig door de duur van de workout, de oefeningen of gewicht aan te passen. Zo kun je als beginner aan de slag met kortere workouts en dit langzaam opbouwen. Gevorderde sporters kunnen dan weer langer aan de slag gaan of eventueel de intensiteit wat opvoeren door meer gewicht te pakken of harder te pushen.

Hoe pas je HIIT in?

  1. Plan je Workouts: Net zoals je vergaderingen of afspraken plant leg je jouw trainingen vast. Hierdoor geef je aan sporten jouw prioriteit en blok je tijd in je agenda.
  2. Zoek een Trainingspartner: Samen sporten met een vriend of familielid kan HIIT leuker maken maar ook helpen om gemotiveerd te blijven. Daag elkaar uit en houd elkaar verantwoordelijk om te trainen.
  3. Gebruik een App of Video’s: Er zijn veel gratis apps en video’s op YouTube beschikbaar waarbij HIIT workouts worden aangeboden. Zoek er één die bij je past en gebruik deze applicaties als extra motivatie.
  4. Train thuis: Veel HIIT workouts kunnen thuis gedaan worden zonder apparatuur. Zoek een plaats waar je ongestoord kunt trainen, leg je telefoon aan de kant en ga aan de slag met een app, zelfgemaakte workout of een workout van internet.
  5. Pas je workouts aan je beschikbare tijd aan: HIIT workouts kunnen aangepast worden aan jouw beschikbare tijd. Zelfs als je slechts 10 minuten hebt kun je aan de slag.

Better Through Movement

Wij maken elke les weer gebruik van HIIT. De workouts zijn kort en intens en zorgen ervoor dat je conditie verbeterd en je sneller vooruitgang boekt. Onze lessen duren altijd een uur en je verspild dus geen kostbare tijd aan het werken van je sportieve doelen. Daarnaast zorgen we er altijd voor dat een passende workout klaarstaat. Je hoeft dus zelf niet te verzinnen wat je gaat doen. Tot slot helpen onze coaches je het beste uit jezelf en de workout te halen. Dit zorgt ervoor dat je nog sneller resultaat boekt.

Conclusie

Als je een druk schema hebt en het lastig is om tijd vrij te maken voor sporten, is HIIT de perfecte oplossing. Met korte en effectieve workouts die thuis of onderweg gedaan kunnen worden, is het gemakkelijk om regelmatig te sporten en de vruchten te plukken van dit trainingsprogramma. Dus, heb jij het altijd druk? Kies voor HIIT!

Groetjes,

Bart

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake