Duo workout met een lachende moeder en zoon/kind tijdens Kerst.

Kerststress?

Kerststress? Ken je dat gevoel? Iedereen om je heen rent rond als een kip zonder kop, druk bezig met kerstvoorbereidingen: cadeaus kopen, gerechten verzinnen, laatste kerstversiering ophangen. In deze dagen kom je tijd te kort!

Bewegen geeft rust

Weet je wat kan helpen? Bewegen! Ja, echt waar. Tussen al die drukte door even een frisse neus halen door een wandeling te maken. Weet je waarom? Ten eerste, je krijgt vitamine D binnen van de zon, zelfs als die verstopt zit achter de wolken.

Ten tweede, het helpt je om ruimte en rust te creëren in je hoofd. Als je even wegloopt van je voorbereidingen, komt er frisse lucht in je hersenen. Het is als een resetknopje voor je gedachten. Misschien krijg je zelfs nieuwe ideeën terwijl je wandelt!

Structuur brengen in de chaos

Wat ook kan helpen tegen kerststress? Een planning maken. Het klinkt misschien saai, maar geloof me, het werkt. Als je alles opschrijft wat je moet doen en wanneer, wordt het rustiger in je hoofd. Dan hoef je niet steeds te denken: “Heb ik alles wel gekocht? Heb ik alles wel gedaan?” Gewoon even kijken op je lijstje en afvinken maar!

En weet je wat nog handiger is? Taken verdelen als dat kan. Je hoeft niet alles zelf te doen. Misschien kan iemand anders in de familie jou wel helpen met het dekken van de tafel of met het kopen van de boodschappen. Samenwerken maakt het niet alleen sneller, maar ook nog eens gezelliger. Oftewel een echte kerstgedachte!

Gezelligheid boven perfectionisme

Vergeet niet: kerst hoeft niet perfect te zijn. Soms willen we alles zo mooi en perfect maken, maar dat geeft juist stress. Begrijp me niet verkeerd, het is leuk om te knutselen en te koken, maar als niet alles perfect gaat, is dat ook helemaal oké. Het draait om de gezelligheid en samenzijn met de mensen van wie je houdt.

Gun jezelf een rustmoment

Dus, tijdens de kerstdrukte… gun jezelf een momentje om te bewegen. Een wandeling of een uurtje sporten kan echt wonderen doen. Maak een lijstje zodat je niks vergeet en deel taken met anderen. En onthoud: perfectie is niet het belangrijkste. Ontspan, geniet en maak er samen een fijne kerst van!’

Groetjes,

Ariette

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake