In je sportritme komen

Het is mijn missie om in totaal 3.700 inwoners van de Gemeente Moerdijk in beweging te krijgen. Om ook echt een impact te hebben op het leven van deze mensen moet ik ervoor zorgen dat gezond eten en 2 keer of vaker sporten in de week iets is waar ze niet meer over na hoeven te denken. Het is dus belangrijk om in je sportritme te komen en dit vast te houden.

Nu de vakantie er voor velen weer opzit is het soms lastig om weer terug in je ritme te komen. In de zomer vindt iedereen het lastiger om op vaste momenten te sporten. Het is lekker weer, je wil erop uit, een drankje doen. Iedereen kent het wel. Als de zomervakantie er dan weer opzit willen de meeste ook weer aan de slag gaan. Maar dan blijkt het lastiger dan gedacht om weer terug in je sportritme te komen.

Je komt thuis van je werk en je hebt geen zin om iets te doen. Of het programma dat je de afgelopen weken hebt gevolgd op tv komt precies op het moment dat jij moet gaan sporten. Lastig allemaal. Maar dit zijn dingen waar je jezelf overheen moet zetten. Het is vaak even lastig om weer in je ritme te komen maar na een paar weken heb je dit patroon als het goed is weer te pakken.

Mensen die bij ons starten hebben vaak iets langer nodig. Ze hebben nog geen sportritme en dus is het nog niet iets dat al in hun systeem zit. Wij starten dan ook altijd met een aantal 1-op-1 sessies in. Op deze manier heb je een persoonlijke afspraak en is het een stuk lastiger om af te zeggen. Er staat per slot van rekening iemand op je te wachten. Op deze manier bouwen we al een automatisme in door op vaste dagen te gaan sporten. Na afloop van de 1-op-1 sessies ga je aan de slag in de groep. Deze lessen bieden wat meer zelfstandigheid. Maar voor onze lessen moet je altijd inschrijven en je kunt maar tot 3 uur van tevoren uitschrijven. Dus als jij eenmaal thuis op de bank zit kun je niet meer uitschrijven. En afspraak is afspraak.

Daarnaast hebben we eigenlijk niemand die een abonnement betaald maar niet traint. Dat is het voordeel van een kleinschalige sportschool. Wanneer je een tijdje (langer dan 2 weken) niet bent geweest dan nemen we contact met je op om te vragen waar je bent en of we je misschien kunnen helpen. Het is niet voor niets dat een gemiddeld lidmaatschap bij ons langer dan 2,5 jaar duurt. En de mensen die lid zijn komen ook echt trainen. Dus geen sponsoren! Ik ben deze sportschool begonnen om mensen te helpen en niet om geld te incasseren zonder dat jij resultaat boekt.

Ik zorg dus voor een stok achter de deur en dat jij een sportritme opbouwt. Zo heb jij een gezond automatisme ontwikkeld die je dichter bij je doelen brengt. Natuurlijk is het soms moeilijk en het is even doorzetten. Maar als je eenmaal het ritme te pakken hebt en gewoon zonder na te denken gaat sporten omdat dat nou eenmaal is wat je doet op maandag en woensdagavond. Dan gaat het vanaf dat moment alleen maar makkelijker en dan ben je al een stuk dichter bij je sportieve doelen.

Groetjes,

Bart

p.s. Wat is jouw grootste valkuil om in een sportritme te komen?

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake