Een BTM lid welke deelneemt aan een Snatch Seminar.

De vier meest voorkomende fouten tijdens het sporten

Als je gaat sporten, wil je het goed doen, toch? Soms maken we fouten zonder het zelf te weten en gaan we de sportschool in zonder een plan of programma. Laten we eens kijken naar vier van de meest voorkomende fouten en hoe je ze kunt vermijden.

1. Te veel trainen

Het is goed om jezelf uit te dagen, maar soms gaan we ook wel eens te ver. Als je te vaak en te hard traint zonder genoeg rust, kun je jezelf blesseren of oververmoeid raken. Belangrijk is om naar je lichaam te luisteren en jezelf ook rust te geven als je dat nodig hebt. Je bouwt immers weinig tot geen spiermassa op als je alles blijft geven als je lichaam aangeeft vermoeid te zijn.

2. Onjuiste techniek

Soms willen we snel vooruitgang boeken en willen we zo snel mogelijk naar zware en hoge gewichten, want met zware gewichten trainen is voor velen het doel. Maar het is ongelofelijk belangrijk om eerst de basis goed te leren voordat je naar moeilijkere technieken gaat en zwaarder gaat trainen. Zo voorkom je blessures, boek je sneller vooruitgang en haal je op langere termijn gewoon meer uit je training.

3. Geen plan hebben

Als je naar een sportschool gaat en je geen idee hebt wat je gaat doen qua training, dan kom je nergens. Stel duidelijke doelen voor jezelf en maak een plan om die doelen te bereiken. Voordeel is dat bij Better Through Movement je geen schema of plan nodig hebt, want dit plan maken we samen met jou. Zo hoef jij niet na te denken wat je gaat trainen en letten wij op jouw techniek en wordt je gecorrigeerd mocht je een oefening niet correct uitvoeren.. Zo blijf je gemotiveerd, train je op de juiste manier en weet je waar je naartoe werkt.

4. Je vergelijken met anderen

Iedereen begint ergens, dus maak je geen zorgen als iemand anders met meer gewicht traint. Of oefeningen doet die jij nog niet beheerst. Focus op je eigen vooruitgang en wees trots op wat je stap voor stap bereikt. Het gaat erom dat je beter wordt en jezelf niet vergelijkt met anderen. Er is namelijk altijd iemand beter, sterker of sneller. Maar jij bent jij en de focus op jouw vooruitgang zorgt ervoor dat je altijd successen hebt om te vieren.

Vermijd deze fouten, dan bereik ook jij snel je doel. Het belangrijkste is dat je plezier hebt in het trainen en gezond blijft. Zo pluk je de vruchten van elke training een heel leven lang.

Groetjes,

Ariette

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake