Workshop van Ademwijs waarbij het gaat om het 1 maken tussen lichaam en geest

De Sleutel Tussen Lichaam en Geest

Als je sport, dan werk je niet alleen met je lichaam, maar ook met je gedachten. Het is net als een team – je lichaam en gedachten werken samen om je te helpen goed te presteren.

Samenwerking van Lichaam en Geest

Sport gaat vaak over je spieren gebruiken, goed bewegen en op techniek. Maar wist je dat wat je denkt ook heel belangrijk is? Je gedachten kunnen invloed hebben op hoe je je voelt tijdens het sporten en hoe goed je presteert.

Voorbereiden van je Gedachten

Niet alleen je spieren moeten worden getraind, maar ook je gedachten. Het is handig om je te concentreren, je te focussen en te leren omgaan met stress tijdens het sporten. Dit kan je helpen om beter te presteren, zelfs als het moeilijk wordt.

In de Flow

Soms voel je je helemaal in je element als je sport, alles lijkt vanzelf te gaan. De oefeningen waar je normaal moeite mee hebt, gaan nu volgens jouw gevoel erg gemakkelijk.

Gedachten die in de weg kunnen zitten

Soms kunnen gedachten je in de war brengen of je laten twijfelen aan jezelf. Bijvoorbeeld, je kunt bang zijn om fouten te maken of te denken dat je het niet goed genoeg doet. Het is belangrijk om manieren te vinden om hiermee om te gaan.

Het Totale Plaatje

Sport gaat niet alleen om hoe sterk je bent of hoe snel je kunt rennen. Het gaat ook om hoe je denkt en hoe je je voelt terwijl je sport. Een goede balans tussen het trainen van je lichaam en je gedachten kan je helpen om beter te presteren.

Conclusie: Lichaam en Geest Werken Samen

Als je sport, werken je lichaam en gedachten samen. Door te begrijpen hoe ze samenwerken, kun je leren om beter te presteren. Het gaat niet alleen om fysieke en goede vaardigheden, maar ook om wat je denkt. Het is net als teamwork – je lichaam en gedachten werken samen om je te helpen plezier te hebben en beter te sporten.

Wil jij nu na een werkdag of om een andere reden even je gedachten aan de kant zetten of ontspannen? Kom dan een uurtje sporten. Of het nu op halve of hele kracht is, kom gewoon langs en wij als coaches helpen je er doorheen!

Groetjes,

Ariette

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake