Maakt CrossFit je te breed?

Regelmatig krijg ik te horen dat vrouwen niet met gewichten aan de slag durven omdat ze bang zijn om breed te worden en hun vrouwelijke vormen te verliezen. CrossFit maakt je echter niet direct breed. Het werken met gewichten zorgt er natuurlijk wel voor dat je spieren een prikkel krijgen om sterker te worden. Maar wanneer je 2 á 3 keer per week een uurtje traint hoef je echt niet bang te zijn om ineens super breed te worden. Daarnaast is veel afhankelijk van je genen en of je, je voeding compleet op de rit hebt. Krachttraining zorgt ervoor dat je sterker wordt en vaak strakker in je vel gaat zitten. Iets wat ertoe bijdraagt dat jij er beter uitziet in de spiegel en zelfverzekerder door het leven gaat.

CrossFit is een sport waarbij bijna elke workout een full-body workout is. Hierdoor krijgen vrijwel alle spieren elke les een trainingsprikkel. Maar wanneer je op recreatiefniveau traint hoeft dit geen enkel probleem te zijn. Verder is CrossFit veel breder dan enkel krachttraining en wordt dus ook niet elke les met zware gewichten gewerkt. Daarnaast is CrossFit geen trainingsprogramma om enkel spieren op te bouwen. Het draait om functioneel bewegen. Dus mobiliteit zorgt ook een belangrijke rol. Wanneer je te grote spieren ontwikkeld heeft dit een negatieve impact op je mobiliteit. Door CrossFit te beoefenen blijf je dus ook mobiel en kun je ook wanneer je vaker traint nog op je rug krabben.  

Je hoeft dus echt niet bang te zijn om er uit te gaan zien als een bodybuildster. De combinatie van krachttraining en andere aspecten binnen CrossFit is zo afgestemd dat je niet enorm breed wordt. CrossFit zorgt ervoor dat jij de fitste versie van jezelf wordt en weer zelfverzekerd in je bikini het strand op durft en dat willen we eigenlijk allemaal.

Groetjes,

Bart

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake